Anglia: „Ő egy topjátékos” – Southgate védelmébe vette Maguire-t

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 09:22
null
Gareth Southgate védelmébe vette Harry Maguire-t (Fotó: Getty Images)
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette a Manchester United hátvédjét, a Skócia elleni felkészülési mérkőzésen öngólt vétő Harry Maguire-t, akit a szurkolók folyamatosan gúnyoltak a második félidőben.

 

Gareth Southgate szerint „vicc”, ahogyan Harry Maguire-rel bánnak a szurkolók, s szerinte ez annak a következménye, hogy hosszú ideig nevetség tárgya volt.

„Soha nem ismertem olyan játékost, akivel úgy bántak, mint vele” – mondta Southgate azok után, hogy a megsérült Marc Guéhi helyére a szünetben beálló Maguire öngólt vétett az angolok 3–1-es skóciai sikere alkalmával, a „vörös ördögök” védőjét pedig minden alkalommal kigúnyolták, amikor nála volt a labda.

„A skót szurkolók szemszögéből megértem, nem panaszkodom arra, amit tettek, ez csupán annak a következménye, hogy sokáig nevetség tárgya volt. Soha nem ismertem olyan játékost, akivel így bántak – most nem csak a skótokra gondolok, hanem a kommentátorokra, szakértőkre, vagy bárkire, aki csinált olyanokat, amiket láttam. Beszéltem az idősebb futballisták fontosságáról, neki (Harry Maguire-nek) kulcsszerepe van. Minden alkalommal, amikor pályára lép, ellenállásával és a labdáival hihetetlen dolgokat csinál. Ő egy topjátékos. Mind mellette állunk, engem pedig mélyen érint” – fogalmazott Gareth Southgate a skótok elleni meccset követő sajtótájékoztatón.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Skócia–Anglia 1–3 (Maguire 67. – öngól, ill. Foden 32., Bellingham 35., Kane 81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik