Videó: emberhátrányban, Ronaldo duplájával nyerte meg az arab BL-t az Al-Naszr

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 19:51
null
Cristiano Ronaldo első trófeáját nyerte Szaúd-Arábiában (Fotó: Getty Images)
Az Al-Naszr hosszabbítás után, Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően 2–1-re legyőzte az Al-Hilalt az Arab Bajnokcsapatok Kupájának a döntőjében.

 

A gólok nem, a sárga lapok azonban repkedtek az Arab Bajnokcsapatok Kupája-döntőnek az első félidejében. A fináléban az Al-Hilal az Al-Naszrrel csapott össze, mindkét csapatban a kezdőben kaptak helyet a nyáron a topligákból érkező sztárok.

Az első találtat a brazil Michaeltől érkezett, az Al-Hilal csatára az 51. percben szerezte meg a vezetést a csapatának. Azonnali piros lap miatt megfogyatkozott az Al-Naszr a 71. percben, Abdulelahal-Amri utolsó emberként szabálytalankodott ellenfelével szemben.

 

Ez azonban nem zavarta meg a sárga mezeseket, főleg nem Cristiano Ronaldót, aki három perccel később egy jobb oldali beadás után egyenlített.

Mivel nem született több gól a rendes játékidő végéig, jöhetett a hosszabbítás. Már a 92. percben előnybe kerülhettek volna a sárga mezesek, Ronaldo lövését azonban egy elképesztő, akrobatikus mozdulattal Mohamed al-Boelahi a gólvonalról kivágta.

A 98. percben Sadio Manét ugratták ki, a szenegáli Ronaldót próbálta megjátszani, de a védők kivágták a labdát, amely Seko Fofanához került. A középpályás a kapufára tekert, a kipattanóra azonban ismét Ronaldo érkezett, aki fejjel is bevette az Al-Hilal kapuját.

Ronaldót a 115. percben azonban le kellett cserélni, mivel a portugál megsérült, a bal térdével voltak problémák. Csapata azonban így is kibírta az utolsó perceket és története során először megnyerte a sorozatot.

ARAB BAJNOKCSAPATOK KUPÁJA
DÖNTŐ
Al-Hilal–Al-Naszr 1–2
(Michael 51., ill. C. Ronaldo 74., 98.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik