Szaúd-Arábia: csoda történt, Neymar felépült az Al-Hilal bajnokijára

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.08.30. 08:56
null
Mérkőzésen eddig nem húzta magára új csapata, az Al-Hilal mezét Neymar, a brazil klasszis a héten viszont jó eséllyel bemutatkozik a szaúdi profi ligában (Fotó: AFP)
Alighogy megérkezett az Al-Hilalhoz, a rijádi klub sérültnek minősítette Neymart, és kétségbe vonta, hogy játszhat-e a brazil válogatott közelgő vb-selejtezőin. Most kiderült, hogy mindkét fronton bevethető lesz.

 

Kisebb belharc alakult ki az Al-Hilal és a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) között azután, hogy augusztus 18-án Fernando Diniz, a brazil válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a szeptember 9-én és 13-án esedékes Bolívia és Peru elleni világbajnoki selejtezőre, amelyeken számítana a rijádi klubba frissen szerződő Neymarra is.

„Neymar enyhébb izomsérüléssel érkezett, egyelőre nem játszhat, és pillanatnyilag nem lehet megmondani, mikor mutatkozik be. Nem is értem, mit keres a brazil válogatott keretében, ha sérült. Lehet, kötelezik rá, hogy hazatérjen Brazíliába a meccsek idejére, de aligha játszhat, mert nincs olyan állapotban, egyelőre az edzéseken sem tud részt venni” – fogalmazott egy hete Jorge Jesús, az Al-Hilal edzője. Válaszul a CBF a tények ferdítésével vádolta meg a szaúdi klubot, mondván, Neymar végigjátszotta korábbi csapata, a Paris Saint-Germain felkészülési meccseit a nyáron, az utolsón, a Csonbuk Motors ellen két gólt is szerzett, utána pedig éppen a várható átigazolása miatt a PSG már nem erőltette a szerepeltetését.

Kedden aztán kiderült, hogy mindkét fél megnyugodhat, mert kisebb csoda történt, azaz, Neymar teljesen felépült a combizomsérüléséből, és már pénteken pályára léphet az Al-Hilal mezében (a címvédő Al-Ittihad elleni rangadón), és ha nem sérül meg ismét, a brazil válogatottban is játszhat a fontos vb-selejtezőkön. Brazil lapértesülések szerint a támadó múlt szombaton már részt vett csapata labdás edzésén, sőt, jelezte Jesús mesternek, hogy pályára is küldheti az Al-Ittifak elleni hétfői bajnokin, de a korábban pesszimistának mutatkozó edző ezt még korainak érezte. Az Al-Hilal így Neymar nélkül nyert 2–0-ra, és négy forduló után tíz ponttal a tabella élmezőnyében áll.

A brazil lapok egyébként arról is beszámolnak, hogy a CBF napi szintű kapcsolatot létesített Neymarral az eset kipattanása után, és hogy maga a játékos biztosította a szövetséget arról, hogy jól halad a felépülése, és egy pillanatra sem érezte úgy, hogy le kellene mondania a válogatott szereplést.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik