Női vb: kiestek a brazilok, Franciaország és Jamaica jutott tovább

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 14:43
null
Marta (balra) utolsó meccsét játszotta a vb-ken (Fotó: Getty Images)
A brazil válogatott a Jamaicával játszott gól nélküli döntetlennel nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság szerdai játéknapján, a franciák viszont gólzáporos mérkőzésen legyőzték Panamát és ezzel megnyerték az F-csoportot.

 

A brazilok hiába játszottak végig óriási fölényben, nem tudták bevenni a jamaicaiak kapuját, akik egy győzelemmel és két döntetlennel, 1–0-s gólkülönbséggel kerültek a legjobb 16 közé. A brazilok világsztárjának, a 37 éves Martának ez volt az utolsó vb-meccse, mivel már a torna előtt bejelentette, hogy több világbajnokságon már nem szerepel. A hatszor a világ legjobb női futballistájának megválasztott, vb- és kétszeres olimpiai ezüstérmes támadó 81 percet játszott Jamaica ellen. A brazil női válogatott 1995 óta nem búcsúzott ennyire korán vb-n.

A csoportgyőzelemre előzetesen is legesélyesebbnek tartott Franciaország 6–3-ra győzte le Panamát, a meccsen Kadidiatou Diani, a Paris Saint-Germain csatára mesterhármast jegyzett.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Franciaország–Panama 6–3
Jamaica–Brazília 0–0

A végeredmény: 1. (és nyolcaddöntős) Franciaország 7 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Jamaica 5, 3. Brazília 4, 4. Panama 0

Korábban
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svédország–Argentína 2–0
Dél-Afrika–Olaszország 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik