Liga 2: nagyon elrontotta a rajtot a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 12:24
null
Nagyon elrontotta a rajtot a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Háromgólos hazai vereséggel kezdte ötödik idényét a román másodosztályban az FK Csíkszereda, a székelyföldi csapatot a feljutást élvonalbeli veteránokkal megcélzó Concordia Chiajna győzte le nagyon simán.

A Liga 2 küzdelmei meglehetősen zavaros körülmények között indultak el, mivel nyolc csapatnak, azaz a mezőny 40 százalékának közvetlenül közpénzből finanszírozott klubként nincs feljutási joga az élvonalba. Emellett az egyik induló kiléte is bizonytalan még, mivel a Brassó a nemzetközi Sportdöntőbíróságon perelte be licenckérelme elutasítása miatt a szövetséget, Lausanne-ban viszont még nem született döntés az ügyben.

Ilyen körülmények között a feljutásra nyíltan vagy titokban pályázó gárdák mérkőzései felértékelődnek, és egy ilyennel kezdte az idényt szombat délelőtt az FK. A nyáron tucatnyi rutinos élvonalbeli játékost igazoló Chiajnát a negyedik, a Csíkszeredát a hatodik legerősebb csapatnak tartották a szezon előtt a fogadóirodák, ám a pályán ennél jóval nagyobb volt a különbség. A vendégek az első félidőben szinte megszállták a hazai térfelet, és bár fölényükből csak két kidolgozott gólhelyzetre futotta, Andreas Burcea mindkettőt ki is használta: előbb mintegy 10 méterről, laposan lőtt a hálóba, majd Adrian Balan kapu előtt keresztbe passzolt labdáját a jobb kapufa mellől vágta be.

A csíkszeredai támadójáték csak a második félidő elején működött, egy percen belül Makrai Gábor megpattanó beadása, majd Kelemen Dávid fejese után is a bal kapufáról pattant vissza a labda. Kovács Lóránt távoli bombáját pedig Denis Oncescu védte látványos bravúrral, az utolsó félórában viszont már nem akadt dolga a vendégek kapusának. Az FK sorsát az első felnőttmérkőzését játszó, 17 éves Kárándi Botond második sárga lapja pecsételte meg végleg a 76. percben, az emberelőnyt pedig Laurentiu Corbu léc alá küldött, 14 méteres lövésével használta ki a Concordia.

A székelyföldi együttes anyaországi futballistái közül Kelemen Dávid és Makrai Gábor végigjátszotta a mérkőzést, Nagy Jánost a 88. percben váltotta Pintér Bence, míg Jelena Richárd a 63. percben állt be. Eperjesi Gábort nem nevezték a találkozóra.

LIGA 2, 1. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Concordia Chiajna 0–3
(Burcea 29., 39., L. Corbu 84.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik