Labdarúgás: a szaúdira cseréli hazája kispadját Roberto Mancini – hivatalos

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 23:30
null
Roberto Mancini is a szaúdiaknál folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)
Roberto Mancini lett a szaúd-arábiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be az ország labdarúgó-szövetsége.

 

Roberto Mancinit, aki 2018 májusától egészen két héttel ezelőttig irányította hazája válogatottját, hétfőn mutatják be Rijádban.

Az olasz válogatottat elhagyó Mancini 2027-ig írta alá szerződését Szaúd-Arábiában. A La Gazzetta dello Sport arról ír, évente 25 millió euró (mintegy 9.5 milliárd forint) körüli fizetést kap majd. Első mérkőzése a válogatott kispadján szeptember 12-én lesz: a zöld sasok az angliai Newcastle-ban fogadják Costa Ricát, ezt követően néhány nappal pedig Dél-Korea ellen is itt játszanak.

A 2026-os világbajnokság ázsiai selejtezőjét Mancini csapata Jordánia, Tádzsikisztán, illetve a Kambodzsa–Pakisztán párharc győztesével egy csoportban kezdi meg novemberben.

Mancini 61 mérkőzésen irányította az olasz labdarúgó-válogatottat, a mérlege 39 győzelem, 13 döntetlen és 9 vereség volt. Az 58 éves tréner vezette csapat hullámzó teljesítményt nyújtott: a 2020-as Európa-bajnokságot megnyerte, a 2022-es világbajnokságra viszont nem jutott ki.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik