Sepsi: össztűz zúdult a játékvezetői bizottságra az elvett gól miatt

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 10:42
null
Keményen küzdött a Rapid otthonában a Sepsi, Nicolae Paun (zöldben) és társai döntetlennel kezdték az idényt (Fotó: Sepsi OSK)
A bukaresti Rapid otthonában játszott döntetlennel kezdte a román élvonal 2023–2024-es idényét a Sepsi, a szentgyörgyiek szabályosnak tűnő gólját a videóbíró jelzésére vonta vissza a játékvezető.

 

 

Szinte kizárólag egyetlen helyzetre és egyetlen játékvezetői döntésre koncentrálnak az újságcikkek, valamint a nyilatkozatok a román élvonal idénynyitó fordulójában, péntek este 0–0-ra végződő Rapid Bucuresti–Sepsi OSK találkozó után. Szinte nincs olyan írás vagy megszólalás, amely ne minősítené egyértelmű hibának Sebastian Coltescu játékvezető döntését, aki videózás után érvénytelenítette a szentgyörgyi Marius Stefanescu gólját, arra hivatkozva, hogy a lesen álló, de az akcióból teljesen kimaradó Pavol Safranko takarta a bukaresti kapus elől a kilátást. A játékvezetők tevékenységébe eleve szívesen belekötő román sajtó nem is kíméli Coltescut, bár a VAR-szobában ülő Horia Mladinovici felelősségét is felveti.

„Új bajnokság, régi beidegződések” – írja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely szerint a VAR mentette meg Cristiano Bergodit, a Rapid edzőjét, hogy vereséget szenvedjen előző csapatától. A Digi Sport televízió szakértője, az 1995-ös Bajnokok Ligája döntőjét vezető Ion Craciunescu szerint is szabályos gól született.

„A lesen álló játékos egyáltalán nem zavarta a kapus tájékozódását. Semmi köze sem volt a helyzethez, s bár a lövés pillanatában tényleg lesen állt, a labda a hosszú sarokba ment”      – mondta Ion Craciunescu.

Niczuly Roland, a Sepsi kapusa és kapitánya szerint eredményt befolyásoló hibás döntést hozott a bíró.

„Ott voltam a monitor előtt, százszázalékosan szabályos gólt szereztünk. Ha két kapust teszünk oda, akkor se lett volna esélyük. Sajnáljuk, mert ha uralta is a meccset a Rapid, ez egy mesterségesen befolyásolt eredmény. Kíváncsi vagyok, ha a Rapid szerez gólt, mi lett volna a döntés”   – nyilatkozta a remekül védő Niczuly.

Jóval óvatosabban fogalmazott Liviu Ciobotariu, a Sepsi edzője, aki nem minősítette a játékvezetőt, bár megjegyezte, hogy előző csapata, a FC Voluntari egyik mérkőzésén megadtak egy hasonló gólt.

„Elégedett vagyok, fontos pontot szereztünk idegenben. Az idő nagy részében a Rapid uralta a játékot, az első félidő végén sok gondunk volt a széleken. A szünetben rendeztük a sorainkat, nem is volt több helyzete a Rapidnak. Támadásban viszont lehettünk volna aktívabbak”      – értékelt Ciobotariu, külön kiemelve a közel tizenkétezres közönség keltette remek meccshangulatot.

Ellenfele és egyben elődje, Cristiano Bergodi már kevésbé volt pozitív.

„Az eredménnyel elégedetlen vagyok, de a fiúkra nem tudok rosszat mondani. A második félidőben hiányzott az erő és a tiszta fej, vannak még dolgok, amelyek helyretételéhez idő kell”      – mondta az alig hat napja kinevezett olasz edző, kitérő választ adva arra kérdésre, hogy szeretné-e új csapatához hozni szentgyörgyi korszaka legjobb játékosát, a bemutatkozását megkeserítő Marius Stefanescut.

ROMÁN SUPERLIGA
1. FORDULÓ
Rapid Bucuresti–Sepsi OSK 0–0

Bukarest, Giulesti-stadion, 11 800 néző. Vezette: Coltescu
Rapid: H. Moldovan – Onea, Cristea, Sapunaru, Braun – Albu (Borja Valle, 80.), Oaida (Käit, 62.) – Papeau (Ionita, 71.), Cirjan (Panoiu, 71.), Bamgboye – Dugandzic. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu, Balasa, Tamás M., Otelita (Oroian, 87.) – J. Rodriguez, Paun – Stefanescu (Dumitrescu, 87.), Matei (Alimi, 81.), Gheorghe (Damascan, 60.) – Safranko (Rondón, 81.).
Vezetőedző: Liviu Ciobotariu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik