U21-es Eb: meglepetés portugál vereség és magabiztos spanyol győzelem a nyitányon

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 20:45
null
Giorgi Gagua (balra) góljával szereztek vezetést a grúzok (Fotó: UEFA)
A házigazda Grúzia 2–0-ra legyőzte Portugáliát az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitó napján az A-csoportban. Szintén ebben a négyesben Hollandia gól nélküli döntetlent játszott Belgiummal, míg a B jelű kvartettben Ukrajna megverte Horvátországot, Spanyolország pedig hármat rúgott Romániának. 

 

Szerdán, három helyszínen megkezdődött a 2023-as U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet Románia és Grúzia közösen rendez.

Az A-csoportban, Tbilisziben a grúz válogatott Portugáliával játszott, és a találkozó meglepetésre a hazaiak győzelmével ért véget. A gólokat Szaba Szazonov és Giorgi Gagua szerezte az első félidőben, míg a portugálok részéről Tomás Araújót a 76. percben kiállították.

Szintén ebben a négyesben Belgium Hollandiával találkozott, a több topligás játékost is felvonultató, bukaresti mérkőzés azonban gól nélküli döntetlennel ért véget. A belgáknál a Milan szélsője, Charles De Ketelaere, valamint a Lens házi gólkirálya, Lois Openda, míg a hollandoknál a Bayern München középpályása, Ryan Gravenberch és több Ajax-tehetség is pályára lépett.

A B jelű kvartettben Ukrajna 2–0-s győzelmet aratott Horvátország felett, a mérkőzés legjobbja a gólpasszt kiosztó és gólt is szerző Olekszij Kascsuk volt.

A csoport másik mérkőzésén Spanyolország 0–0-s első játékrész után három gólt rúgva szerezte meg első győzelmét Románia ellen. A Manchester City játékosa, Sergi Gómez gólpasszt adott a Betis hátvédjének, Juan Mirandának, ráadásul a hosszabbításban be is talált.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT, TBILISZI
Belgium–Hollandia 0–0
Grúzia–Portugália 2–0
(Gagua 37., Szazonov 45+1.)
B-CSOPORT, BUKAREST
Ukrajna–Horvátország 2–0
(Kascsuk 19., Szikan 48.)
Románia–Spanyolország 0–3
(Baena 55., Miranda 62., S. Gómez 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik