TSC: Holender nem megy Topolyára, a Zvezdától érkezhet csatár

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 16:31
null
Topolyán is elkezdődött a felkészülés (Fotó: Getty Images)
A távozók helyére folyamatosan érkeznek az erősítések a Topolya Sport Clubba, amely történelmi sikert ért el azzal, hogy a 2022–2023-as idényben a második helyen végzett a szerb Szuperligában, s ennek köszönhetően a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában méretheti meg magát az európai kupaporondon.

A csapat csütörtökön kezdte meg a felkészülést az új idényre, de már korábban biztos volt, hogy Petar Ratkov nem marad Topolyán, ugyanis a TSC visszautasíthatatlan ajánlatot kapott érte a Red Bull Salzburgtól, így a 19 éves csatárt az osztrák klub végül ötmillió euróért szerezte meg, valamint a következő klubváltásából is jár tizenöt százalék a topolyaiaknak. Szóba került, hogy a helyére a belgrádi Partizant is megjárt Holender Filip érkezik, ám a korábban a magyar válogatottban is szereplő támadó egyelőre marad a Vasasban. Azt, hogy a TSC szerette volna megszerezni Holendert, Zsemberi János, a TSC elnöke is megerősítette, és egyben azt is közölte, hogy az üzletből nem lesz semmi.

Sajtóértesülések szerint a csatársorba Petar Sztanics érkezik majd a bajnok Crvena zvezdától: a 21 éves játékost az előző idényben a szabadkai Szpartaknak adták kölcsön a belgrádiak, most pedig a hírek szerint 150 ezer euróért eladnák a TSC-nek.

Ratkov mellett a kölcsönbe kapott Luka Ilicsre sem számíthat a következő idényben Zsarko Lazetics vezetőedző, ugyanis a Manchester City jelezte, hogy igényt tart a futballistára. Ratkovon és Ilicsen kívül még Nenad Filipovics (Csukaricski), Nemanja Krszmanovics (Teplice – Csehország), valamint Jug Sztanojev szélső neve is szerepel a távozók listáján.

Veljko Ilics az újvidéki Vojvodina kapusának, a 26 éves Nikola Szimicsnek a személyében komoly vetélytársat kapott kapusposzton, s a védelem is erősödött a 24 éves Jovan Vlalukin érkezésével, aki a lettországi RFS csapatától érkezik, korábban pedig a Partizan korosztályos gárdáiban, majd a Gornji Milanovac-i Metalacban szerepelt. A TSC 2026-ig szerződést hosszabbított Szasa Jovanoviccsal, akit az előző idény legjobb szuperligás labdarúgójának választottak, s a csapatkapitány, Goran Antonics, a védelem oszlopos tagja is aláírta új, egy évre szóló megállapodását.

Zsarko Lazetics vezetőedző (Fotó: TSC)
Zsarko Lazetics vezetőedző (Fotó: TSC)

Zsarko Lazetics a felkészülés első napján elmondta, hogy az előző napokban a játékosok átestek a tesztelésen és az orvosi vizsgálatokon, s a tervek szerint az elkövetkező tíz napban Topolyán készülnek.

„Az első felkészülési mérkőzésünket július elsején játsszuk a Vozsdovac ellen, két nappal később pedig Szlovéniába utazunk, ahonnan július 14-én érkezünk haza, s akkor már csak egy hetünk marad a bajnokság kezdetéig” – mondta Lazetics, aki hozzátette, Szlovéniában a Celje (július 6.), a Sturm Graz (július 8.) és a Kisvárda (július 13.) ellen lép pályára az együttese.

„Az előző idényben összesen negyven mérkőzést játszottunk, most már az őszi szezon során is harminc találkozó vár ránk, ami azt jelenti, hogy több olyan labdarúgóra lesz szükség, akiket lehet rotálni” – nyilatkozta a vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik