Labdarúgás: Kerkez Milos a 15. a Golden Boy-díj jelöltjeinek listáján

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 16:06
null
Kerkez Milos is ott van a Golden Boy-díj jelöltjei között (Fotó: Getty Images)
Az olasz Tuttosport közzétette a 2023-as Golden Boy díj jelöltjeinek listáját. Az év legjobb 21 év alatti, Európában játszó labdarúgójának kiosztott elismerés jelöltjei között ott van az AZ magyar válogatott védője, Kerkez Milos is, aki a 15. helyen kapott helyet a listán.

A listán látható sorrend a játékosok márciusi piaci értéke, a 2022-es világbajnokság és 2023. június 4. között klubcsapatokban kapott játékpercek, a válogatottbeli mérkőzések száma és a Football Benchmark adatelemző cég teljesítményindexe alapján alakult ki.

A lista első helyezettje a Bayern München fiatalja, Jamal Musiala lett, akit a dobogón a Real Madrid angol szerzeménye, Jude Bellingham, valamint a Barcában futballozó – nem mellesleg címvédő – Gavi követ. A 15. helyen álló Kerkez olyan neveket előzött meg, mint az Atalantában pallérozódó dán csatár, Rasmus Höjlund, a Brighton & Hoöve Albion ír csatára, Evan Ferguson, vagy épp a Liverpool spanyol középpályása, Stefan Bajcetic.

A díjról ötven futballszakíró dönt, Magyarországról Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke szavaz. A szakemberek öt játékosra szavazhatnak, akik 10, 7, 5, 3 és egy pontot kapnak.

A Tuttosport által közzétett listán szereplő játékosokra a szurkolók is szavazhatnak. A listáról minden hónapban 20 játékos neve kerül le, így alakul ki októberre a legjobb húsz mezőnye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik