Franciaország: Kylian Mbappé úgy gondolja, megérdemelné az Aranylabdát

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 08:52
null
Kylian Mbappé szerint megérdemelné az Aranylabdát (Fotó: Getty Images)
Franciaország Görögország hétfői 1–0-s legyőzésével továbbra is hibátlan a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A mérkőzés után a franciák sztárja, Kylian Mbappé azt nyilatkozta, hogy szerinte az Aranylabdát is megkaphatja.

Továbbra is hibátlanul, kapott gól nélkül vezeti Eb-selejtezőcsoportját a francia válogatott, miután hétfő este 1–0-ra legyőzte Görögországot. Mint megírtuk, Kylian Mbappé először elhibázta a büntetőt, de a játékvezető újrarúgatta, és ezt már értékesítette a Paris Saint-Germain csatára. Ezzel klub- és válogatott szinten az ötvennegyedik gólját szerezte az idényben, s korábban egyetlen francia labdarúgó sem jegyzett ennyit egy évad során. A múltnak átadott rekordot Just Fontaine tartotta ötvenhárom góllal. Mbappé ezután a TF1-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte az Aranylabdát is megkaphatja. Reálisan nézve azonban erre kevés az esélye, vélhetően Lionel Messié vagy Erling Haalandé lesz az elismerés.

„Az új kritériumok alapján az a lényeg, hogy a győztes nyűgözze le a szurkolókat, gólokat szerezzen és nagy hatással legyen a játékra – mondta a 24 éves futballista. – Ennek mind megfelelek, de úgyis a szavazatok döntenek. Mindenesetre én optimista vagyok.”

A világbajnok támadó kapcsán az is kérdés, vajon marad-e még egy évet Párizsban, vagy már a nyáron máshova igazol. Nemrég ugyanis megerősítette, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését. A válogatottban egyébként eddig hetven mérkőzésen negyven gólt szerzett, négyet a mostani selejtezősorozatban. A hollandok ellen 4–0-ra megnyert rangadón duplázott márciusban, a tavalyi világbajnokságon pedig összesen nyolcszor volt eredményes, az Argentína elleni döntőben – Geoff Hurst után másodikként – mesterhármast jegyzett.

A franciák néhány nappal korábban 3–0-ra nyertek Gibraltár ellen, és bár Didier Deschamps szövetségi kapitány összességében elégedett volt a csapattal, a Le Parisiennek azt mondta, hogy lehettek volna hatékonyabbak ezen a két találkozón.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Franciaország–Görögország 1–0
(0–0)
Saint-Denis. G: Mbappé (55. – 11-esből). Kiállítva: Mavropanosz (70., Görögország)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 4 4 9– 0 +9 12
2. Görögország 3 2 1 5– 2 +3 6
3. Írország 3 1 2 4– 3 +1 3
4. Hollandia 2 1 1 3– 4 –1 3
5. Gibraltár 4 4 0–12 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik