Videó: az amputált lábú Puskás-díjas akkora sztár, mint Lewandowski

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 20:05
Marcin Oleksy Magyarországon: az amputált lábú lengyel labdarúgó, aki idén vette át tavalyi ollózós góljáért a FIFA Puskás-díjat, hazánkba látogatott, hogy a Puskás Musicalben vendégszerepeljen az Erkel Színházban, és ha már itt járt, az Új Hidegkuti Nándor Stadionba is ellátogatott, hogy találkozzon a 2019-es FIFA Puskás-díjassal, Zsóri Dániellel.
Zsóri Dániel és Marcin Oleksy – avagy Puskás-díjasok egymás közt (Fotó: Koncz Márton) – KÉPGALÉRIA ITT!
Zsóri Dániel és Marcin Oleksy – avagy Puskás-díjasok egymás közt (Fotó: Koncz Márton) – KÉPGALÉRIA ITT!


Marcin Oleksyt Zsóri Dániel mellett lapunk főszerkesztője, a Puskás-ügyek nagykövete, Szöllősi György is köszöntötte:

„Dani 2019-ben, a Covid előtti utolsó díjátadás alkalmával kapta a FIFA Puskás-díjat első magyarként. A Covid utáni első, a díjazottak jelenlétében zajló FIFA-gálán pedig Marcin kapta a Puskás-díjat. Nagyon különleges gól volt, ilyenre még nem volt példa, hogy amputált lábú labdarúgó felkerüljön a listára. Ráadásul egy ollózós góllal, amiről, ha nem látja az ember, azt gondolná, hogy lehetetlen mutatvány. Ha megnézzük a felvételen Marcinnak a nagyon látványos gólját, akkor látjuk, hogy mégiscsak lehetséges.”

Ezután mindkét labdarúgótól az kérdeztük: melyikük ollózása volt szebb?

Zsóri Dániel szerint mindkettő nehéz és szép gólt volt.

„Ő ugye nehezebb körülmények között szerezte, ez alapján úgy gondolom, az övé szebb volt.”

Zsóri Dániel Puskás-díjas gólja

Marcin Oleksy is hasonló véleményen van.

„Nem akarok narcisztikus lenni, de szerintem az enyém szebb volt. Én azt hiszem, ez a gól kicsit módosította a futball képét. Köszönöm Dánielnek, hogy ő is így gondolja.”

Videónkban a lengyel labdarúgónak elmeséljük, hogy az ő inspirálására alakult meg itthon az első amputált lábú futballcsapat. Megtudjuk, lett-e akkora sztár Lengyelországban, mint Robert Lewandowski, illetve elárulja: a célja az, hogy a jövőben még ennél is szebb gólt szerezzen.

Marcin Oleksy Puskás-díjas gólja itt!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik