Topolya: az idegenbeli sikerrel megvan a második hely!

Vágólapra másolva!
2023.04.11. 18:00
null
Fotó: FK TSC
A szerb Szuperliga 30. fordulójában a Vozsdovac ellen 3–1-re nyert a Topolya, ezzel bebiztosította magának az alapszakasz második helyét.

SZERB SZUPERLIGA
30. FORDULÓ
Vozsdovac–Topolyai SC 1–3 (1–2)

Belgrád, Shopping Center Stadion, 500 néző. V: A. Zsivkovics
Vozsdovac:
Katics – Zecsevics, Djordjevics, Damjanovics, Djuricsics (Danicsics, 85.) – Jocsics (Kadrics 76.), Matics – Pantovics, Neskovics, Lazarevics (Medics, 60.) – Teodorovics (Sztoiszavljevics, 96.). Vezetőedző: Nikola Puacsa
TSC:
Filipovics – Krsztics, Sztojics, Antonics – Djakovac – Petrovics, Kuveljics (Krpics, 76.), Sz. Ilics (Miloszavljevics, 76.), Cvetkovics – Sz. Jovanovics (Vukics, 90+1.), Ratkov (Mircsevszki, 90+1.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző:
Teodorovics (13.), ill. Sz. Jovanovics (22.), Ratkov (30.), Mircsevszki (90+6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Annak ellenére, hogy kevesebb mint negyedórányi játék után hátrányba került, a Topolyai SC 3–1-re megnyerte a szerb Szuperliga 30. fordulójában Belgrádban megrendezett mérkőzést, s ennek köszönhetően a második helyről vág neki a hétfordulós rájátszásnak.

A sárga lapok miatti eltiltását töltő Veljko Ilicset helyettesítő Nenad Filipovics a mérkőzés elején bemutatott néhány bravúros védést, de a 13. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Danilo Teodorovics öt méterről a jobb sarokba lőtt. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, ugyanis a 22. percben Luka Ilics hajszálpontosan beadását Szasa Jovanovics egy méterről mellel továbbította a kapuba.

A csatár kilencedik gólját lőtte a Szuperligában, s emellett még hat gólpasszt is a neve mellé íratott az idény során. Éppen fél óra múlt el a mérkőzésből, amikor a Vozsdovac csapatkapitánya és kapusa, Andrija Katics a gólvonal előtt addig szöszmötölt a labdával, míg oda nem ért Petar Ratkov, aki belenyúlt a lövésbe, a labda pedig a hálóban kötött ki. A hátralevő negyedórában Djakovac előtt is adódott egy kiváló gólszerzési lehetőség, de Katics ezúttal bravúrosan védett, így a szünetre a TSC egygólos előnnyel mehetett.

A második félidőben jelentősen csökkent az iram, a TSC igyekezett minél tovább megtartani a labdát, s ezt remekül meg is tették, a hazaiak pedig hiába igyekeztek, a vendégek védelme feladata magaslatán állt, így az eredmény nem változott egészen találkozó hajrájáig, amikor a csereként beállt Martin Mircsevszki a 90+6. percben beállította a végeredményt.

A vendéggyőzelem azt is jelentette, hogy a Topolyai SC a második helyen zárta a harminc fordulóból álló alapszakaszt.

A TSC meccsével egyidőben kezdődött a Csukaricski–Partizan találkozó, amely az első félidőben többször is megszakadt, mert a vendégszurkolók fáklyákat dobáltak a pályára. Ennek a mérkőzésnek akkor lett volna jelentősége a második hely szempontjából, ha a TSC nem nyer a Vozsdovac ellen, de mivel a topolyaiak elhozták a három pontot Belgrádból, ez a találkozó már csak a harmadik helyről dönt. 1–3

PERCRŐL PERCRE


90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. PERC Vukics jobbról jövő beadása és egy szép csel után MARTIN MIRCSEVSZKI a jobb alsóba lő nyolc méterről, középről, jobbal. 1–3, nagyon eldőlt. A TSC-akciót a hazai kapus indította...

90+1. perc Kettős csere a vendégeknél. Jovanovics le, Sztefan Vukics be, Ratkov le, martin Mircsevszki be,

Öt perc a ráadás.

90. perc
Neskovics a jobb sarok mellé lő a 16-os előteréből.

87. perc Filipovics elkap egy távoli lövést. Jovanocsics 27 méteres lövése sem az igazi.

85. perc Damjan Djuricsics be, Danicsics le. Balbekk helyett... balbekk. A hazai mester óvatos duhaj.

82. perc MIT MOND A VAR? Matics odalép az ötös előtt Jovanovicsnak. Hosszas nézelődés, a spori is a kis TV előtt, és határozottan mutatja, nyújtott karral... szöglet.

80. perc Filipovicsot lekönyökli Kadrics, ápolás.

78. perc Kissé balról jobbal kapura lő Matrics, 21-ről, balra vetődve fogja a labdát a topolyai kapus.

76. perc Jönnek a vendégcserék. Kuveljics le, Miljan Krpics be, Ilics le, Ivan Miloszavljevics be. A hazaiak is kettőt cseréltek.

75. perc Kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék. Zsecsevics nagyot rúg hátulról Jovanovicsba.

Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC

72. perc Veszélyes kontra, Djakovac lövésébe belelép a 16-oson Jocsics. Ilics beadását Krsztics kissé balrül, tízről a jobb felsőbe fejelné, de résen a hazai kapus, és vetődnie sem kell, hogy megfogja a labdát.

Nincs kiállítás.

68. perc Luka Ilicsnek sárga lap Djuricsics hason talpalásáért. Csak sárga... Egyelőre, mert nagyon ketyeg a VAR.

67. perc Kissé jobbról, 22-ről kapura lő Neskovic Filipovics jobbra vetődve véd.

Megszületett a döntés: szerdán 18 órakor nézők nélkül folytatják a Csukaricski–Partizan mérkőzést!


Fotó: sportske.net
Fotó: sportske.net



62. perc
Neskovicsot lerántja a 16-os előtt Ilics, szabadrúgás. Jocsics emel az ötösre jobbal, Filipovics messzire elöklözi a labdát, bátor kivetődéssel. Majd ráesik Teodorovicsra, ápolás.

61. perc Helyzet, Ilics jobb oldali beadását Ratkov jobbal a bal alsó mellé kanalazza az ötös jobb, azaz rövid sarkáról.

60. perc Lazarevics le, Predrag Medics be.

59. perc Petar Ratkov kap sárga lapot, odakapott a mellette elfutó Zecsevics szeméhez.

Úgy néz ki, a Csukaricski–Partizan mérkőzés nem folytatódik, ugyanis a vendégek nem akarnak pályára lépni a szurkolóik nélkül! – jelentik.

55. perc A pályán mezőnyharc, sok rossz támadással.

A 9-szeres szerb U21-es válogatott Ivan Miloszavljevics a télen került a Vozsdovactól a TSC-hez, most a kispadon ül. Szőke Adrián is. Aki idén négyszer lépett pályára csak, összesen 22-szer.

51. perc Danilo Teodorovicsnak sárga lap Cvetkovics megrúgásáért. Ápolás is.

46. perc Bal oldali szöglet Cvetkovicstól, kifejelik.

46. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC

Háromszor lőttek kapura a hazaiak, 2-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 5/3.

A hazaiak nagy hiányzója a tehetséges, már 3 gólnál járó 19 éves ék, Dusan Dodics.

E párharc legjobb góllövői:
Vlagyimir Szilágyi 2
Sztefan Vukics 2
Nenad Lukics 2
Dejan Milicsevics 2


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc Lazarevics bal oldali beadása kapuscsemege, a másik oldalon Ilics jobbal a jobb sarok mellé emel 17-ről, középről.

45+2. perc Ratkov jobbal nem sokkal lő a léc fölé 18 méterről, középről.

Kettő perc a ráadás.

44. perc Jovanovics meghúzza a bal szélt, de pontatlan a ballábas beadás.

43. perc Kis lökdösődés, majd sárga lapot kap egy TSC-s.

41. perc: Teodorovics kerül helyzetbe, de Krsztics remek ütemű belépővel állítja meg őt az ötös jobb sarkán.

35. perc
A gól után is fölényben játszik a Topolya. Antonics megsérült, de folytatja.

30. PERC VEZET A TSC! Katics a gólvonal elől, egy méterről egy kósza hazaadást jobbal rárúg az oldaról eléugró PETAR RATKOVRA! 1–2!


A hazaiak egyelőre maradhattak, de ők meg székeket dobálnak be... azt mondta a hangosbemondó, ha még egy szék berepül, ők is mehetnek haza!

Kis érdekesség: harmadszor szakadt meg a Csukaricski–Partizan meccs, mivel a vendégdrukkerek fáklyákat dobáltak a pályára. Kiürítik a lelátókat, vendégnézők nélkül folytatódik majd a mérkőzés. Így már biztos, hogy hiába kezdték egyszerre, a két meccs nem egyszerre ér majd véget, vagyis a Csukaricski és a Partizan is tudni fogja, mit játszott a TSC – jelenti Tőke János.

28. perc Érdekes, Sztojics odarúg Jocsicsnak, de belesérül a mozdulatba, ápolás a pályán.

27. perc Helyzet, Ilics az ötösről visszagurít Djakovacnak, közbelép Krsztics, a labda így is a bal alsóba pattanna, de vetődve véd Katics.

26. perc Djakovac lő kapura kissé jobbról, 23 méterről, vetődve fogja a labdát a jobb alsó sarok előtt Katics, magabiztosan.

24. perc Nikola Zsezsevicsnek sárga lap, odalépett Djakovacnak.

24. perc Ismét hosszas és alapos VAR-vizsgálat, de érvényes ez a találat is.

22. PERC DE SZASA JOVANOVICS ÍGY IS BETALÁL! Ilics jobb oldali beadását a jobb sarok elől, egy lépésről mellel a rövid sarokba teszi, megelőzve Djordjevicset. 1–1!

21. perc Nincs könnyű dolga a TSC-nek, már a felező körül fellökik-felrúgják őket a hazaiak.

18. perc Ilicset buktatja becsúszva a középpályán Bogdan Jocsics, sárga lap. A sértett beadása pontatlan aztán.

16. perc Igen hosszas. De ér a gól sajnos.

Hosszas VAR-vizsgálat.

13. PERC VEZETNEK A HAZAIAK! Jocsics balról ballal laposan középre passzol, a labda megpattan a visszafutó Kuveljicsen, és rossz helyre csorog... DANILO TEODOROVICS ballal a jobb alsóba lő az ötös bal sarkáról, a vetődő Filipovics nem érte el a labdát.

13. perc Pantovics megindul a bal szélen, középről a kivetődő kapusba lő.

12. perc Teodorovics passzát jobb külsővel a jobb felső sarok mellé tekeri 18-ról, középről Jocsics.

11. perc Egy bal oldali támadás után az ötös bal sarkáról ballal kapura lő Teodorovics, Filipocsics balra vetődve nagyot véd, és a labda éppen elmegy a nagy lendülettel érkező Pantovics mögött... és a bal alsó mellett.

Legutóbb 2022. november 13-án nyert a Vozsdovac a saját közönsége előtt, azóta csak vereség és döntetlen – jelentik.

8. perc Veszélyesen ad be jobbról Antonics, Antics meg az ötösről majdnem a bal alsó sarokba ment, de mellé, szöglet.

5. perc Mezőnyharccal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tisza kékben.

Egyperces gyászszünet Mario Bozic emlékére, aki játszott a Vozdovacban is.

Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC

Veljko Ilics sárga lapok miatt kénytelen kihagyni a mai meccset, ami azért elég nagy érvágás a TSC-nek, mert egész idényben Ilics remekül védett.

Zsarko Lazetics csapatának az idegenbeli egy pont akkor elegendő a második helyhez, ha a Csukaricski és a Partizan összecsapása is döntetlennel ér véget.

Ennek azért van óriási jelentősége, mivel ebben az esetben a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hetedik helyen végzett csapatot is a TSC Arénában fogadhatja, s csak három idegenbeli mérkőzése lesz a hét fordulóból álló play-offban. Az alapszakasz utolsó fordulója előtt a TSC, valamint a két belgrádi együttes, a Csukaricski és a Partizan harcol a második helyért: a topolyaiak kezére játszik, hogy a két fővárosi csapat egymás ellen lép pályára szintén 18 órakor.

Az 59 pontos topolyaiak a gólkülönbségüknek és az egymás elleni eredménynek köszönhetően előzik meg a Csukaricskit, míg az 57 pontos Partizannak csak akkor van esélye megszereznie a második helyet, ha győz, a TSC pedig csak egy pontot szerez a Vozsdovac ellen. Ha így történne, akkor a topolyaiak és a belgrádi fekete-fehérek is 60-60 ponttal zárnának, de az egymás elleni eredmény a Partizannak kedvezne.

Az alapszakasz második helye a tét! Amennyiben a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójában a Belgrádban 18 órakor kezdődő mérkőzésen legyőzi a Vozsdovac együttesét, úgy biztosan a második helyről vághat neki a rájátszásnak.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VOZSDOVAC–TSC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik