Női foci: Anglia tizenegyesekkel legyőzte Brazíliát a Finalissimában

Vágólapra másolva!
2023.04.06. 23:16
null
Anglia tizenegyesekkel felülmúlta Brazíliát (Fotó: AFP)
Csütörtökön rendezték meg a Wembley-ben a női labdarúgás Finalissimáját (Interkontinentális Szuperkupa), vagyis az aktuális Európa-bajnok és az aktuális Copa América-címvédő összecsapását. Az Anglia–Brazília mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget, tizenegyesek után az angolok ünnepelhettek.

 

A hazai pálya előnyét élvező angolok már a 23. percben előnyhöz jutottak a Manchester Unitedben futballozó Ella Ann Toone góljával, majd tartották is az előnyt, egészen a meccs hajrájáig. Ekkor, a 93. percben Andressa góljával kiegyenlítettek a brazilok (1–1), így egyből jöhettek a tizenegyesek.

A szétlövésben az angoloknál éppen a gólszerző Toone hibázott, ám szerencséjére más csapattársa nem rontott, míg a braziloknál sem Tamires, sem Rafael Souza nem volt képes betalálni – Anglia tizenegyesekkel 4–2-re győzedelmeskedett.

Modern kori Finalissimát női futballban először rendeztek, s igencsak sokan látogattak ki a Wembley-be: 83 132 szurkoló tekintette meg a mérkőzést a helyszínen. A férfiak között az első és eddigi egyetlen hasonló eseményt 2022-ben tartották meg, Argentína 3–0-ra legyőzte Olaszországot.

NŐI LABDARÚGÁS
FINALISSIMA (Wembley)
Anglia–Brazília 1–1
(Toone 23., ill. Andressa 90+3.) – 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik