Liga 2: Galacon kikapott az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 18:42
null
Galacon kikapott az FK Csíkszereda (Fotó: Facebook/FK Csíkszereda)
Szinte minden esélyét elvesztette a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Liga 2) felsőházi rájátszására és ezzel együtt az élvonalba jutásra az FK Csíkszereda, miután az alapszakasz utolsó előtti fordulójában vereséget szenvedett Galacon, az élre ugró Otelultól.

Ritkán van közel tízezer néző a román másodosztályban, de a feljutás közelsége újra focilázba hozta a 2011-es bajnok szurkolóit. A jó hangulathoz azonban az első félidőben nagyon rossz és kimondottan durva futball társult. A hazaiak Kehinde Fatai közeli fejesével az első helyzetükből vezetést szereztek, ezt követően kizárólag a játék tördelésére törekedtek, az idegesen játszó FK pedig csak pontrúgásokból juttatta el a hazai kapu környékére a labdát, valódi egyenlítési lehetőség nélkül.

Folyamatos játék a második félidőben sem nagyon volt, a halvány csíki reményeket Gyenge Szilárd tartotta életben, amikor lábbal védte Fatai közeli lövését. A csíkiaktól Kovács Lóránt ugrott ki, de a hazai hálóőr, Rares Pop időben kifutott elé, míg a székelyföldiek egyetlen igazi helyzete a 90. percben jött el, amikor Ignas Kruzikas mintegy nyolc méterről lőtt centikkel a bal alsó sarok mellé.

A 26 pontos Csíkszereda ezzel maradt a nyolcadik helyen, és már csak az egyaránt 27 ponttal álló Dinamo és Buzau megelőzésére van csekély esélye, ám azoknak még két-két találkozójuk van hátra, miközben az FK-nak csupán egy – és a felsőházba az első hat helyezett kerül be.

ROMÁN LIGA 2
18. FORDULÓ

Otelul Galati–FK Csíkszereda 1–0 (Fatai 13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik