Labdarúgás: dán kezdeményezés a „Nép Puskás-díjára”

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 11:53
null
Illusztráció: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló
Egy sportkamerákat gyártó dán vállalat az eszközeivel rögzített, amatőr mérkőzéseken szerzett gólokat válogatott ki, s mutatta meg, hogy ezekből kerülhetne ki a „Nép Puskás-díjasa”. Mondjuk a válogatás nem nevezhető globálisnak, csak brit, svéd és norvég találatok kerültek be.

Hétfőn tartják meg Párizsban a FIFA díjátadó gáláját, amelyen többek között a 2022 legszebb góljáért járó Puskás-díjat is átadják. A három, versenyben maradt találat Richarlisonnak a világbajnokságon Szerbia ellen bemutatott ollózása, Dimitri Payet bombagólja az Ekl-ből, és az amputált lábú Marcin Oleksy bravúros megoldása Lengyelországból.

A dán Veo sporttechnológiai vállalat közben összegyűjtötte 2022 legszebb góljait azok közül, amelyek nem felelnek meg a Puskás-díjra vonatkozó követelményrendszernek. Az amatőr sportesemények rögzítésére szakosodott cég a „Nép Puskás-díja” nevet adta a kezdeményezésnek, s a nyolc kiválasztott találatot az ESPN is megosztotta, hogy így népszerűsítse a „hátország” hőseit.

A Veo még levelet is írt a FIFA-nak, jelezve, hogy bizonyára nem minden gólt látott a Puskás-díj jelöltjeinek kiválasztásakor, ami nem csoda, hiszen csak a vállalat kameráival 5.7 millió gólt rögzítettek világszerte.

Alább mutatjuk a gólokat – bár a dánok nem nagyon mentek messzire a gyűjtés során, hiszen a nyolc gólt brit, svéd és norvég videók közül szelektálták.

 


 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik