Ajax: köszönetet mondott a bírónak az elhunyt honfitársára emlékező Kudus

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 11:28
A közösségi oldalainkon számoltunk be arról, hogy az Ajax–Sparta Rotterdam (4–0) holland élvonalbeli bajnokin az amszterdamiak ghánai válogatott játékosa, Mohammed Kudus a gólja után megemlékezett a törökországi földrengésben elhunyt honfitársáról, Christian Atsuról. A hazaiak negyedik találatát jegyző futballistája ráhúzta a mezét a nyakára, a szabályok értelmében pedig ezért sárga lapot kellett volna kapnia. A holland játékvezető, Pol van Boekel azonban nem szankcionálta a gólszerzőt – írja a keepup.com.au.

„Ez felülírja a futball szabályait, ez élet és halál kérdése – jelentette ki Mohammed Kudus az ESPN-nek. – A játékvezető azt mondta, hogy ilyet nem szabad csinálni, ugyanakkor megértő volt. Hálás vagyok neki ezért, és nagyon tisztelem őt.”


Az Ajax fiatal ghánai játékosa hozzátette, hogy Christian Atsu nagyon kedves volt a szívéhez, sokat figyelte őt és tanult a játékából, ráadásul rendszeresen kapott tőle jótanácsokat.

„Ha nem találtam volna a kapuba, a lefújás után akkor is megmutattam volna a pólómat” – árulta el Kudus, aki egyébként szabadrúgásból szerzett gólt a meccsen. Atsu az utolsó mérkőzésén szintén bal lábbal, szintén szabadrúgásból volt eredményes a 97. percben, az a találat győzelmet jelentett a török csapatának.

Atsu utolsó gólja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik