1. HNL: meg kell találniuk góllövő cipőiket az eszékieknek

Vágólapra másolva!
2023.02.17. 12:06
null
Rene Poms csapata az Istra 1961 otthonában folytatja a horvát bajnokságot (Fotó: nk-osijek.hr)
Már pénteken útra keltek az Isztriai-félsziget felé az NK Osijek labdarúgói, akik február 18-án, szombaton 15 órától az Istra 1961 együttesével mérkőznek meg.

Nem mehet biztosra a 22. fordulóban az Aldo Drosina Stadionban rendezendő találkozón Rene Poms vezetőedző eszéki csapata. Az NK Osijek játékosainak a legfontosabb feladatok egyike a góllövő cipők megtalálása lehet, hiszen az idei bajnokikon ritkán eredményesek.

Az eszéki öltöző kissé „kiürült”, hiszen tíz játékos is távozott, emellett sérülések is nehezítik a szlavóniai klub dolgát: Kristijan Lovric épphogy felépült, a legutóbbi fordulóban ismét kidőlt a sorból egy időre.

„Pulában muszáj gólokat szereznünk, mert nyerni szeretnénk – fogalmazott az NK Osijek osztrák szakvezetője, Rene Poms a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – A Slaven Belupo elleni hazai mérkőzésünkön a teljesítményadatainkkal egyáltalán nem volt probléma, persze, az előttünk álló bajnoki mérkőzésen sem lesz elég 80–90 százalékon pörögni, maximális koncentráció szükséges a győzelemhez” – tette hozzá.

A házigazda Istra 1961 ellen egy siker azért is tenne jót az eszékieknek, mert akkor a tabella „nem sűrűsödne be” a 3–6. helyezett között: az Osijek, a Slaven, az Istra, de még az NK Varazdin is reménykedhet „európai” helyezésben, s akkor még a rosszul rajtoló Lokomotiva és Rijeka gárdájáról nem is szóltunk – a 7. és 8. helyezett is jöhet még feljebb.

HORVÁT 1. HNL
24. FORDULÓ
15.00:
Istra 1961–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik