Portugália: Roberto Martínez lett a válogatott szövetségi kapitánya – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 13:01
null
Roberto Martínez vette át a portugál válogatott irányítását (Fotó: Getty Images)
A 49 éves spanyol Roberto Martínez lett a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be honlapján a Portugál Labdarúgó-szövetség, tudatva azt is, a szakember 2026-ig szóló szerződést írt alá.

Roberto Martínez 2016 óta irányította a belga labdarúgó-válogatottat, mellyel a 2018-as oroszországi világbajnokságon bronzérmet szerzett, a 2022-es katari tornán azonban a várakozások alatt teljesítettek Kevin De Bruynéék, akik csoportjukból sem jutottak tovább, ezt követően menesztették Martínezt a szövetségi kapitányi tisztségből – s egyre több játékos szeretné, ha Thierry Henry venné át az irányítást.

A portugál válogatottól a Marokkó elleni elveszített negyeddöntő után távozott Fernando Santos, így helyére új szakvezetőt kellett találnia a szövetségnek, amely a következő, amerikai, kanadai, mexikói közös rendezésű világbajnokságig, 2026-ig szóló szerződést kötött Roberto Martínezzel.

A 49 éves szakember játékosként többek között a Wigan Athleticnél és a Swansea Citynél is megfordult, 2007-es visszavonulása után utóbbi klub menedzsere lett, 2009 és 2013 között előbbit irányította. A belga válogatott előtt, 2013 és 2016 között az Everton menedzsereként tevékenykedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik