Szlovák Kupa: két másodosztályú csallóközi klub a negyeddöntőben

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2022.11.10. 15:39
null
A somorjaiak öröme (Fotó: Duducz Tibor)
A Szlovák Kupa küzdelmeitől a DAC már október közepén elbúcsúzott, de a sorozat nem maradt csallóközi csapatok nélkül. A másodosztályú Komárom és Somorja is bejutott a legjobb nyolc közé, ami mindkét klub számára történelmi siker.

Ha aFortuna Ligában szereplő csapatok meghallják, hogy aKomárommal kell játszaniuk, tudják, nem mehetnek biztosra, sőt! AKFC az előző idényben kiejtette aNagymihályt és DAC-ot, anyolcaddöntőben Zsolnán esett ki. Idén akupasorozatnak ebben aszakaszában az Aranyosmarótot fogadta és győzte le.

„Annak ellenére, hogy több játékos is pályára lépett, akik abajnoki meccseken nem tartoznak az alapcsapatba, jól játszottunk, és megérdemelten győztünk. Nagyon örülünk ennek atörténelmi sikernek” – mondta lapunknak Németh Tamás, aKFC középpályása.

ASomorja az elmúlt négy évben már kétszer ott volt atörténelmi siker küszöbén, de először aPoprád, majd aSzakolca ellen esett ki tizenegyespárbaj után. Most szerdán aPuhó ellen ismét tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról, ezúttal somorjai siker született. Az előző fordulóban az élvonalbeli Zsolnát kiejtőkék-fehér klub a108 éves történelmének alegnagyobb sikerét elérve ott van alegjobb nyolc között.

Amásodosztályban az ötödikek vagyunk, az előző meccseken sajnos nem jöttek a jó eredmények. A kupameccsen a srácok szívvel-lélekkel harcoltak, ennek köszönhetően óriási sikert értünk el, ez anap piros betűvel lesz beírva az STK történelemkönyvébe. Ugyan aDAC fakócsapata vagyunk, akupameccseken nem játszhatnak adunaszerdahelyi focisták, csak asomorjaiak. Saját erőnkkel jutottunk tovább, ami még édesebbé teszi ezt asikert” – mondta aNemzeti Sportnak Horváth Csaba, az STK elnöke.

Az internetes fórumokon máris megjelentek amagyar szurkolók hozzászólásai, melyek szerint aSzlovák Kupa döntőjét Nagyszombatban aKomárom és aSomorja vívja.

„Ne szaladjunk ennyire előre! Egyelőre anegyeddöntő vár ránk, itt vannak anagy csapatok is. ANagyszombat még versenyben van, és ha aSlovan győz Besztercebányán, akkor a bajnoki éllovas is. Rajtunk kívül van még két másodosztályú együttes is. Legyen úgy, hogy negyeddöntőben ne aSomorjával játsszunk, hogy minkét csapatnak meglegyen az esélye az elődöntőbe jutáshoz” – zárta szavait Németh Tamás.

„Ezekre az eredményeinkre mindenki felfigyel. Nagyon jól teljesítettünk. Nekünk mindegy, kit kapunk akövetkező fordulóban. Jöhet esetleg aSlovan vagy aNagyszombat is, őket is kiejtjük“ – mosolygott jókedvűn a somorjai Csóka Bálint, aki aPuhó ellen betalált arendes játékidőben, és sikeresen értékesítette atizenegyesét is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik