Topligák: Szoboszlai is bekerült a Marca korosztályos válogatottjába

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.21. 13:37
null
Szoboszlai bekerült a Marca álomcsapatába (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominikot is beválasztotta a 21 évesek világválogatottjába a spanyol sportnapilap, a Marca, amely 18–37 év között állított össze minden korosztályban álomcsapatokat. Szoboszlai „csapattársai” többek között a Chelsea-ben, az Arsenalban, a Bayern Münchenben, az AC Milanban, és a Real Madridban játszanak.

 

A Marca 18 évesektől egészen a 37 évesekig korosztályos álomcsapatokat állított össze. A 21 esztendősök együttesében helyet kapott Szoboszlai Dominik is, aki október 25-én tölti be a 22. életévét.

A 21 évesek világválogatottja a Marcánál
A 21 évesek világválogatottja a Marcánál

 

A 21 évesek korosztályának álomcsapata:
Destanoglu– Dest, W. Fofana, Saliba, A. Davies – Saka, De Ketelaere, Szoboszlai – Gordon, Rodrygo, Martinelli.

A többi csapatot elnézve látszik, rengeteg olyan fiatal tehetség van, akik a következő 10-15 évben meghatározhatják a világ labdarúgását. A 19 éveseknél az Eduardo Camavinga, Jude Bellingham, Pedri középpálya különösen figyelemfelkeltő, ha csak azt nézzük, hogy a Transfermarktnál a három játékos becsült összértéke 235 millió euró (55, 90-90).

A 37 évesek korosztályában Luka Modric (Real Madrid) Cristiano Ronaldo (Manchester United) egyetlen csapattársa (korábban a Real Madridban futballoztak is együtt), aki még nemzetközi kupában szereplő topklubban játszik. A 35 esztendős korosztály álomcsapatában Lionel Messi (PSG) korábbi barcás csapattársával, Gerard Piquével, továbbá Leonardo Bonuccival (Juventus) és Edinson Cavanival (Valencia) is azonos tizenegybe került. Az újdonsült aranylabdás Karim Benzema (Real Madrid) pedig Robert Lewandowskival (Barcelona), Ángel Di Maríával (Juventus) és Sergio Busquetsszel karöltve alkotja a 34 évesek csapatát.

Az összes csapatot itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik