Román Kupa: tizenegyesekkel esett ki Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 18:47
null
Illusztráció: FK Csíkszereda, archív
Nem sikerült bejutnia a Román Kupa csoportkörébe az FK Csíkszeredának, a Liga 2-es székelyföldi csapat szétlövésben búcsúzott a harmadosztályú CSM Alexandria ellen. 

 

A Duna-menti megyeszékhelyen nyárias idő, 27 fok fogadta a jóval hűvösebb erdélyi őszhöz szokott csíkszeredai csapatot.

A harcias Liga 3-as házigazda az első félidőben egyrangú ellenfele volt az FK-nak, kétszer is csak Karácsony Márk kapus bravúrjai akadályozták meg, hogy a CSM gólra váltsa szépen kijátszott helyzeteit. A másik oldalon Csiszér Balázs beadásai főként Jelena Richárdot keresték, aki két méterről fejelt a hazai kapusba. A félidő végén viszont Marius Barabas indításából Csiszér Balázs már lőhetett is, és jobbról, laposan a hosszú sarokba küldte a labdát.

A szünet után az FK elsősorban labdatartással próbálta őrizni előnyét, gólt mégis az Alexandria lőtt, a csereként beállt Robert Jerdea találatával egyenlített. A felpörgő hazaiak a rendes játékidő végén pontrúgásokkal beszorították a Csíkszeredát, amely csak a hosszabbításban vette át újra a kezdeményezést. Csiszér kevéssel fejelt mellé, Apró Claudiu fejesét Cristica kapus hárította, Barabas pedig három lövésből sem találta el a kaput. A végén a csereként beállt Stancic tört egyedül a CSM kapujára, de a tizenhatosnál beérték, így jött a szétlövés, amelynek hőse Cristica lett.

A hazai kapus a harmadik körben Nemanic, a negyedikben Jelena lövését védte, miközben társai nem hibáztak – így az Alexandria jutott a főtáblára.

Ahol így is lesz székelyföldi csapat, a címvédő Sepsi OSK – mivel az előző idényben a Liga 1 legjobb nyolc csapata között végzett – selejtezők nélkül szerepelhet az idén létrehozott csoportkörben.

Román Kupa, 4. forduló
CSM Alexandria–FK Csíkszereda 1–1
(Jerdea 71., ill. Csiszér 41.) – 11-esekkel 4-2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik