Csíkszereda: sima továbbjutás a Román Kupában

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 17:54
null
Képünk illusztráció (Fotó: FK Csíkszereda Facebook)
Könnyed játékkal jutott tovább a labdarúgó Román Kupában az FK Csíkszereda, a második ligás székelyföldi csapat már az első félidőben négyet rúgott Bákóban harmadosztályú ellenfelének csütörtökön.

 

Az Aerostar ellen a közelmúltban szoros bajnoki és kupameccseket játszott az FK, most azonban a csíkszeredai „második” sor sem ütközött jelentős ellenállásba a bákói reptér tőszomszédságában fekvő pályán.

Bár Francisc Dican edző nem számíthatott az UEFA Ifjúsági Ligában szerdán szereplő fiataljaira, az első felnőtt-tétmérkőzésén kezdő Karácsony Márk kapus és Bujdosó Szilárd középpályás bevetése is sikeres húzásnak bizonyult.

Az első félidőben szinte egykapuzó szeredaiak Peter Gál-Andrezly jobbról a hosszú sarokba lőtt góljával szereztek vezetést, majd Marvin Schieb lőtt hét perc alatt kettőt is a tizenhatoson kívülről, a védők lábai között.

A nap gólját azonban Bujdosó lőtte 20 méterről, kapásból a bal felső sarokba – a második félidőben pedig már nem erőltette a különbség növelését a csíki csapat, amelyet már csupán egyetlen forduló választ el a Román Kupa idén bevezetett csoportkörétől.

ROMÁN KUPA
3. FORDULÓ
Aerostar Bacau–FK Csíkszereda 0–4
(Gál-Andrezly 9., Schieb 25., 32., Bujdosó 38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik