Ukrajna: „Fegyvert veszek a kezembe” – Rebrov harcolni fog a hazájáért

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 18:51
null
Rebrov fegyvert ragad a hazájáért (Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap)
A Ferencvárossal három bajnoki címet is nyerő Szerhij Rebrov fegyvert ragad hazája védelméért. A jelenleg az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Aint irányító szakember az idény végén tér vissza Ukrajnába – mondta el az ír Independentnek.

„Nagyon büszke vagyok azokra az emberekre és katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért.”

A szakember elmondta, az arab emírségekbeli futballidény végeztével hazatér harcolni. Csapata jelenleg vezeti a bajnokságot.

„Még van munkám a csapatomnál, de amint vége az idénynek, hazamegyek a népemhez. Amint tehetem, elmegyek. Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolni fognak, mindenki egységes, tudjuk, mit kell tennünk” – folytatta Rebrov.

„Természetesen fegyvert veszek a kezembe” –
mondta el az ukrán tréner.

Hozzátette, a szülei jelenleg Kijevben vannak: „Édesanyám és édesapám három napja a föld alatt élnek egy pincében. Elég idősek, ezért nem tudnak elmenekülni.”

Rebrov továbbá elmondta, népe nemcsak Ukrajnát védi, hanem egész Európát: „Biztos vagyok benne, hogy győztesen fejezzük be a háborút, de szükségünk van a támogatásra.”

A 47 éves szakvezető korábban is felszólalt az orosz-ukrán háború kapcsán.

„Számomra Ukrajna nemcsak szülőföld, hanem a legszebb ország a világon. Bárhol is dolgoztam, a szívem mindig a hazámé volt. Ma, távol a hazámtól forrnak az indulatok bennem. Oroszország, mit művelsz? Szégyelld magad!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik