DAC: az együttes felét érintette a koronavírus-fertőzés

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 15:21
null
A DAC vasárnap a második helyen álló Nagyszombat otthonában kezdi a tavaszi idényt (Fotó: Török Attila)
A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság (Fortuna liga) folytatása előtt kellemetlen helyzetben van a DAC, mivel az elmúlt két hétben az együttes felét érintette a koronavírus-fertőzés.

 

Ahétvégén elmaradt aDAC másodosztályú Somorja elleni felkészülési mérkőzése. Afakócsapat elleni találkozó lett volna afőpróba aFortuna liga tavaszi idénye előtt. Már atörökországi összetartás alatt felütötte a fejét afertőzés, több játékos karanténba került, nem tudta elvégezni amunkát. ,,Annak ellenére sem tudtuk elkerülni a fertőzést, hogy minden előírást következetesen betartottunk. Négy futballistának és az orvosi stáb egyik tagjának Belekben kellett maradnia karanténban, de időközben már ők is hazatértek. Ez a tény a felkészülésünket is befolyásolta” – nyilatkozta a DAC honlapján a csapat vezetőedzője,Joao Janeiro.

Dunaszerdahelyen az összes játékos és az egész stáb teljesen be van oltva, sokan közülük már a harmadik vakcinával. „Tisztában vagyunk az omikron variáns fertőzésképességével, és azzal is, hogy a régiónk valószínűleg a leginkább fertőzött terület jelenleg egész Szlovákiában, ezért még szigorúbb szabályokat vezettünk be a klubban, amelyek messze túlmutatnak a Ligás Klubok Uniója és a helyi szervek meghozta, érvényben levő szabályozásokon. A felkészülés kezdete óta folyamatosan teszteljük a csapatot, Törökországban minden második-harmadik nap elvégeztük az antigéntesztet, a mérkőzések előtt pedig PCR-tesztet is abszolváltak a játékosok. A hazaérkezésünk óta miden egyes edzés előtt folytatjuk az antigéntesztelést. Ennek a felelősségteljes mentalitásnak köszönhetően újabb eseteket is kiszűrtünk, így sikerült megfékeznünk a betegség még nagyobb terjedését a keretben. A koronavírus viszont így is az együttes majdnem felét érintette az elmúlt nagyjából két hétben. Az említettek ellenére bízunk benne, hogy felkészülten várjuk a vasárnapi bajnoki rajtot” – mondta a dunaszerdahelyi honlapon a DAC sportigazgatója,Jan Van Daele.

A csallóközi csapat vasárnap a második helyen álló Nagyszombat otthonában kezdi a tavaszi idényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik