Nehéz győzelemmel debütált a DAC-nál Joao Janeiro

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 14:50
null
Hiába a fölény, nem nagyon jöttek a nagy dunaszerdahelyi helyzetek (Fotó: DAC)
Megbosszulta magát a három érvénytelenített szenicei gól, és 1–0-ra legyőzte ellenfelét a Dunaszerdahelyi AC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 15. fordulójában.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Dunaszerdahelyi AC–Senica 1–0 (0–0)

Dunaszerdahely, Mol Aréna, 3175 néző. Vezette: Ziemba
DAC: Jedlicka – Vera, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis (Ciganiks, 66.) – Veselovsky (Balic, a szünetben), Dimun, Schäfer, Verlinden (Moumou, 56.) – Sharani (Andzouana, 56.), Hahn (Krsztovics, 66.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Senica: Ravas – Halabrin (Repa, 78.), Pavlík, Gác (Niarkosz, 88.), Simcák (Duda, 78.) – Sumbera – Twardek, Jurdík (Buchel, 56.), Orsula (Vikri, 56.) – Piroska, Masike. Vezetőedző: Pavel Sustr
Gólszerző: Moumou (65.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sikeresen mutatkozott be Joao Janeiro a DAC kispadján. A Fortuna Liga 15. fordulójában a Dunaszerdahely 1–0-ra legyőzte a Szenicét.

Ünnepélyesen kezdődött a találkozó, a kezdőrúgást az egykori 36-szoros magyar válogatott és a nyolcvanas években a győri Rába ETO ,,Aranycsapatának” a tagja Hajszán Gyula végezte el, aki nemrég töltötte be a 60. életévét.

Több újdonság övezte a DAC mai találkozóját, amely a 100. volt a MOL Arénában. Új mezben, Joao Janeiro személyében új edzővel a kispadon lépett pályára a felvidéki csapat.

A portugál mester több változást eszközölt a kezdőcsapatban. Veselovsky, Vera és Verlinden személyében három olyan játékos került a kezdőcsapatba, akik az előző hónapokban csak keveset játszottak.

Aktívan, nagy lendülettel kezdett a sárga–kék csapat, azonban hiányzott a pontosság, az ötlet. Nagyon sok labdát lőttek be a szélről a dunaszerdahelyiek, de a magassági fölényben lévő vendég védők Ravas kapussal az élén, gond nélkül hárították ezeket. Az első veszélyes lövésre a 17. percig kellett várni, amikor Hahn lapos löketét fogta a vendégek kapusa. A szeniceiek csak ritkán jutottak el a hazai kapu elé, de a bizonytalan DAC-védelem mellett kétszer is a hálóba juttatták a labdát. Szerencsére, mindkét esetben lesállás előzte meg a találatot.

Legközelebb a dunaszerdahelyiek a gólhoz a 28. percben voltak, Egy lepattanó labdát tűzött Schäfer András a kapura 22 méterről, de Ravas bravúrral hárított. Nemsokára ismét a magyar játékos jutott lövéshez, azonban a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.

A szünet után a várt hazai aktivitás elmaradt, a vendégek voltak jobbak, a 64. percben nagyon közel voltak a gólhoz, Vikri a kapufát találta telibe. A másik oldalon csak Hahn remek fejese volt veszélyes.
Janeiro mester látva a játék alakulását, huszonöt perccel a vége előtt már az ötödik cserelehetőségét is kihasználta. A 68. percben végre megszületett a hőn állított dunaszerdahelyi gól. A cserejátékosok akciója után, Krsztovics átadása után Moumou közelről nem hibázott. Nemsokára Andzouana lábában volt a döntés, de tizenegyről a gólvonalon álló vendég védőt, Twardeket találta telibe.

Maradt az 1–0, így a jelenlegi érvényes járványügyi előírások alapján a teltház, 3 175 néző győzelmet ünnepelhetett a jubileumi, 100. meccsen a MOL Arénában.

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Itt a vége a mérkőzésnek. A Dunaszerdahely nehezen, de 1–0-ra végül legyőzi a Senicát.

KÉT PERC A RÁADÁS!

88. perc: Megérkezik az első mérkőzésen gólt szerző Niarkosz, Gác helyére áll be.

87. perc: Ciganiks kap sárga lapot.

85. perc: Rövid szünet a játékban, Vera ütközött keményen a DAC tizenhatosán belül, ápolni kellett, de már mehet is tovább a játék.

83. perc: Sumbera is megkapja a maga sárga lapját.

80. perc: Muhamedbegovic maradt lent a földön, majd ballag le a pályáról ápolás miatt.

78. perc: Piroska kap sárga lapot a vendégeknél.

78. perc: Két csere a vendégeknél: Simcák helyett Duda, míg Halabrín helyett Repa a pályán.

74. perc: Vera passzolt Krsztovics elé, aki Andzouanának továbbított, azonban a kongói lövését Twardek a gólvonalon állva felszabadított.

71. perc: Vikri lövése centikkel kerüli el a Dunaszerdahely kapuját.

68. perc: GÓÓÓL! Vezet a Dunaszerdahely. Két csereember hozza össze a találatot: Krsztovics harciasan tartotta meg a labdát, majd Moumou elé passzolt, akinek volt ideje megnézni, hogy hova lő. 1–0

66. perc:Hahn hagyta el a pályát, a helyén Krsztovics, míg Davist Ciganiks váltja.

65. perc: Dimun kapott sárga lapot.

64. perc: Megúszta a gólt a Dunaszerdahely. Egy szöglet után Vikri lehetett volna a gólszerző, de a kapufáról levágódott a labda. Két perccel később aztán Sumbera volt eredményes, de ezt is érvénytelenítették les miatt.

62. perc: Helyzet itt, helyzet ott. Előbb Sukisa fejelhetett, azonban a labda a kapu fölé ment, majd Davis beadása után Hahn előtt adódott lehetőség, de mellé fejelt.

58. perc: Újabb nagy lehetőség a hazaiak előtt: pályára lépése után Andzouana előtt adódott nagy helyzet, de nem koncentrált eléggé a kongói.

56. perc: Két csere hazai, kettő a vendég oldalon. Sharani és Verlinden hagyja el a pályát a dunaszerdahelyieknél, a helyükön Andzouana és Moumou, míg a szeniceieknél Orsula és Jurdík ment le, Buchel és Vikri pedig érkezett a pályára.

53. perc: Most a vendégek a jobbak. Balic hibázott egyet, rosszul passzolt, azonban Sumbera nem tudta kihasználni a nagy lehetőséget, a kapu fölé lőtt.

46. perc: Veselovsky egy félidőt kapott, Balic érkezik a helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: Itt az első játékrész vége. A Dunaszerdahely fölényben játszott, azonban a nagy helyzetek elmaradtak, helyette két szenicei lesgól is született.

EGY PERC A RÁADÁS!

43.perc: Schäfer a földön, kellemetlenül találta el a labda, ápolásra szorult. Ezután már Veselovsky alakított ki szép helyzetet, de Ravas védeni tudott.

40. perc: Ismét a DAC hálójában a labda! Azonban a partjelző ismét lest jelez, Jurdik volt eredményes, de a gólja érvénytelen.

29. perc: Gól.... avagy mégsem, mert Orsula beletette a lábát Sukisa lövésébe, azonban lesen tartózkodott, így érvénytelen a találat.

28. perc: Schäfer előtt akadt igazán nagy lehetőség: előbb Ravas tudott nagyot védeni, majd nem sokkal később kissé a kapu mellé lőtt. Ebben ott volt a gól.

 

26. perc: Simcak maradt a földön, Vera rúgta ki a labdát, de már folytatódik is a mérkőzés.

23. perc: A vendégeknél is villan a sárga, ezt Mashike kapja.

20. perc: Nehéz percek előtt a szeniceiek kapusa: előbb Dimun magas labdáját kellett lehúznia Ravasnak, majd Veselovsky labdáját tolta ki a léc alól.

16. perc: Az első nagyobb helyzet: egy szöglet után Hahn János elé került a labda, aki megpróbálta becsapni Ravast, azonban a vendégek kapusa még épp leért a bal kapufa mellé tartó lövésre.

14. perc: A mérkőzés első sárga lapját Muhamedbegovic kapja.

10. perc: Teljes mértékben a Dunaszerdahely irányította a játékot az első tíz percben, most pedig Hahn vette észre Verát, aki megvárta, míg a szögletzászlóig gurul a labda. A beadás nem talált azonban célt, mert lecsúszott, a labda pedig a háló tetején kötött ki.

3. perc: Az első próbálkozást láthattuk: Verlinden lőtt, de gyenge volt, így elment a kapu előtt, ami után Davis gyűjtötte be a labdát a bal oldalon. A panamai hátvéd középre ívelt, de a nagy kavarodás után nem alakult ki nagyobb helyzet.

1. perc: Veselovsky szépen látta meg Sharanit, azonban ghánai támadó lesen tartózkodott.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Sárgában a Dunaszerdahely, piros-kékben a Senica.

A szeniceiek az előző mérkőzésen kis híján meglepetést okoztak hazai pályán, azonban a DAC az utolsó pillanatokban egy pontot megmentett. A két gólszerző közül a hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Sharani, míg a vendégeknél Niarkosz csak a kispadon foglal helyet.

Jeles nap ez a mai a dunaszerdahelyiek számára, hiszen amellett, hogy a 100. mérkőzését játssza az együttes a Mol Arénában, új edzőjük, Joao Janeiro, valamint új mezük is debütál a bajnokságban.

ELŐZMÉNYEK

A Dunaszerdahely a válogatott szünet előtt nem a legjobb formában volt, hiszen a Liptószentmiklóstól, majd a Szeredtől is vereséget szenvedett, azonban mostani ellenfele, a Szenice az elmúlt hat bajnokijából egyet sem tudott megnyerni.

A két csapat legutóbb augusztus 14-én csapott össze a bajnokság 4. fordulójában, amikor noha a Senica Jannisz Niarkosz révén a 78. percben előnybe került, de Sharani egyenlíteni tudott a rendes játékidő ráadásának harmadik percében. Ennek ellenére a DAC a két együttes elmúlt öt egymás elleni találkozójából hármat megnyert, viszont ebből csak egy volt hazai pályán.

Ami a tabellát illeti, a Dunaszerdahelyi AC jelenleg 21 ponttal az 5. helyet foglalja el, míg a Senica 14-gyel csak a 9. A hazaiak egy sikerrel három pontra megközelíthetnék az egy mérkőzéssel többet játszó Ruzomberokot a harmadik helyen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DUNASZERDAHELYI AC–SENICA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik