Továbbra sem tud visszatérni a győzelem útjára a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.10.31. 16:50
null
Az első félidő nem hozott gólt az FK Vozsdovac–Topolyai SC mérkőzésen (Fotó: FK TSC)
A második játékrész elején a Vozsdovac úgy tűnt, hogy el tudja dönteni a mérkőzés sorsát, de a Topolya egyenlíteni tudott, így 1–1-es döntetlennel zárult a két csapat mérkőzése a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 15. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
15. FORDULÓ
FK Vozsdovac–Topolyai SC 1–1 (0–0)

Belgrád, Vozsdovac-stadion, V: Makszimovics
Vozsdovac: Prekovics – Purtics, Milovics, Laszickasz – Hajdin, Miloszavljevics, F. Sztaniszavljevics (Ajdinovics, 36.), Pantovics (Masovics, 64.) – Milojevics (Keita, 64.; Sztojcsev, 77.), Vujnovics, A. Sztaniszavljevics (Bogdanovics, 77.), Vezetőedző: Alekszandar Linta
TSC: Filipovics – Djakovac (Varga, 58.), Antonics, Petrovics (Milicsevics, 71.), Petkovics – Tomanovics, Sztojkovics – Zec, Banjac (Bocskay, 88.), Sztanojev – Ratkov (Krszamnovics, 71.), Vezetőedző: Mirko Jovanovics
Gólszerző:
Vujnovics (47.), ill. Milicsevics (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy döntetlennel vetett véget a három bajnoki vereségből álló rossz sorozatának a Topolyai SC: a szerb Szuperliga 15. fordulójában az észak-bácskai együttes 1–1-es döntetlent játszott Belgrádban a Vozsdovaccal, amely egyik közvetlen riválisa az európai kupaporondot jelentő harmadik helyért.

Az első negyedórában hatalmas iramot diktált mindkét csapat, de csak egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel: a 15. percben Arandjel Sztojkovics adta el a labdát nem messze a saját kapuja előtt, így a hazaiak Pantovics révén gólhelyzetbe kerültek, de Nenad Filipovics remek ütemben jött ki a kapujából, és hárított.

Alighogy elkezdődött a második félidő, a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Arandjel Sztojkovics nem tudta elrúgni a labdát Vujnovics elöl, aki nem teketóriázott, egyből pontosan és erősen lőtt, Nenad Filipovicsnak esélye sem volt. A kapott gól felrázta a vendégeket, akik percekre a kapujukhoz szegezték ellenfelüket, azonban nem sikerült nagy helyzetet kialakítaniuk. Amikor már úgy tűnt, hogy a hazaiak megőrzik egygólos előnyüket, akkor jött a csereként beállt Dejan Milicsevics, aki tizenhat méterről szemben a kapuval kilőtte a bal alsó sarkot.

A döntetlennek köszönhetően a TSC megőrizte negyedik helyét a táblázaton: Mirko Jovanovics együttese 14 mérkőzésen 21 pontot gyűjtött, s jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbra is megelőzi a Vozsdovacot.

A következő fordulóban a topolyai együttes a Novi Pazar vendége lesz.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

88. perc: Banjac hagyja el a pályát, a helyén Bocskay Bertalan.

88. perc: Banjac kapott sárga lapot.

87. perc: Petkovics tört be a 16-oson belülre, nem tudta senki megállítani, de Prekovics óriási bravúrral védeni tudta a lövését.

Bocskay melegít a pálya szélén, nagy valószínűséggel hamarosan ő is beáll a vendégeknél.

84. perc: GÓÓÓÓL! Megszerzi az egyenlítést a Topolya Dejan Milicsevics révén. A csereként beálló középpályás Petkovicstól kapott hajszálpontos labdát, majd kilőtte a bal alsót. 1–1!

82. perc: Nagy helyzet maradt ki a hazaiak előtt: Miloszavljevics előzte meg Petkovicsot, de a beadása nem volt pontos, így a labda elment a kapu előtt.

77. perc: Keita sérült meg, a helyére Sztojcsev érkezett, míg Szaniszavljevicset Bogdanovics váltja.

74. perc: Zec lőtt centikkel a bal kapufa mellé 16 méterről.

71. perc: Kettős csere a vendégeknél: Ratkov hagyja el a pályát, a helyére Krszamnovics érkezik, míg Petrovics helyett Milicsevics a pályán.

68. perc: A. Sztaniszavljevics lőtt nem sokkal a bal kapufa mellé 17 méterről.

64. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Milojevics helyett Keita, míg Pantovics helyett Masovics a pályán.

62. perc: A. Sztaniszavjlevics lőtt 12 méterről nem sokkal a kapu mellé.

58. perc: Djakovac hagyja el a pályát, Varga érkezik a helyére a vendégeknél.

57. perc: Ratkov harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a kaputól, azonban Banjac a fölé lőtte a labdát.

55. perc: Purtics két szögletet végezhetett el egymás után a jobb oldalról, de egyik sem volt veszélyes.

51. perc: Banjac lövését blokkolják a védők, a szöglet után pedig Djakovac lőtt kapura, de Prekovics védeni tudott.

49. perc: Szöglettel jöhetett a Topolya: előbb Sztanojev, majd Zec harcolta ki a sarokrúgást, de nem lett belőle nagy veszély, de a vendégek beszorítják a hazaiakat.

47. perc: GÓL! Nem kellett sokáig várni a gólcsend megtörésére a második félidőben: A. Sztojkovics nem tudta elrúgni a labdát, ami Vujnovics elé került, aki nem hibázott, erős lövését nem védhette Filipovics. 1–0!

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+1. perc: Vége az első játékrésznek. Nagy harc ment a középpályán, mindkét csapat figyel a védekezésére, így nem sok gólhelyzetet láthattunk az első 45 percben.

EGY PERC A RÁADÁS!

39. perc: Ratkov fordult le gyönyörűen védőjéről, de húsz méterről leadott lövése nem okozott gondot Prekovicsnak.

38. perc: A. Sztaniszavljevics beadása után Sztojkovics lábáról kis híján a TSC kapujába pattant a labda, de megúszták a vendégek.

36. perc: F. Sztaniszavljevics sérült meg, cserét kért, a helyére pedig Ajdinovics állt be.

35. perc: A. Sztaniszavljevics lövése ment méterekkel a jobb felső sarok fölé.

34. perc: Antonics elveszítette a párharcot Vujnoviccsal, s már csak szabálytalanul tudta megállítani a 16-os előtt, így járt a sárga lap a TSC játékosának.

31. perc: F. Sztaniszavljevics lőhetett 30 méterről szabadrúgást, de Filipovicsnak ez csemege volt.

28. perc: F. Sztaniszavljevics kapott sárga lapot, amely után a TSC végezhetett el 19 méterről egy szabadrúgást, de a labda elakadt a sorfalban. A játékosok kezezést reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett.

27. perc: Kicsit beszorult a TSC, két szögletet is rúghattak a hazaiak, de végül Filipovics megszerezte a labdát.

25. perc: Zec és Banjac kényszerítője után Ratkovot ugratták ki, azonban Laszickasz becsúszva mentett.

17. perc: Milojevicsnek készítették le a labdát, de lövése csúnyán fölé szállt.

15. perc: Nagy helyzet a hazaiak előtt: Sztojkovics adta el a labdát, Pantovics találta szembe magát Filipoviccsal, aki remekül jött ki és hárítani tudott.

10. perc: Sztanojev kapott jó labdát, de Hajdin szögletre mentett. A beadást aztán szintén Hajdin fejelte ki, ismét szöglettel következhetett Banjac, de az ívelés után Petkovics lövését blokkolták a védők, akiknek sikerült felszabadítaniuk.

7. perc: Laszickaszt ugratták ki, de Antonics kiválóan keresztezett.

2. perc: Az első veszélyesebb akciót a hazaiak nevéhez írhatjuk fel, azonban a beívelést Petkovics mellel tette haza Filipovicsnak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Sötétkékben a pályán a Topolyai SC, fehérben a házigazda Vozsdovac.

ELŐZMÉNYEK

Az európai kupaszereplést érő harmadik helyért folytatott versenyfutásban egyik nagy ellenfele, a belgrádi Vozsdovac vendégeként lép pályára vasárnap a Topolyai SC a szerb Szuperliga 15. fordulójában. Eddig mindkét csapat 20 pontot szerzett, jobb gólkülönbségük révén a topolyaiak a negyedik, míg a Vozsdovac a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

„A Vozsdovac kiváló csapat, úgyhogy nehéz mérkőzés vár ránk. A hét közepén simán győztünk a Zlatibor vendégeként a Szerb Kupában, az ottani teljesítményünket látva optimista vagyok. Természetesen győzelemre játszunk” – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a topolyai együttest irányító Mirko Jovanovics.

Dejan Milicsevics, a TSC rutinos középpályása elmondta: kisebb hullámvölgybe kerültek, mert hiába játszottak jól, sorozatban három bajnoki mérkőzést is elveszítettek, ugyanakkor bízik benne, hogy vasárnap megverik ellenfelüket.

 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FK VOZDOVAC–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ–MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik