FFT: Móré Imre majdnem idehozta Erikssont kapitánynak…

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 10:58
Móré Imre, a magyar és a svéd futball legendája mesélt a FourFourTwo-nak az életéről.

A FourFourTwo magazin 2015. decemberi számának „Még ne oltsd le a lámpát – olvasni akarok" című rovatában Móré Imre idézte fel pályafutása és kalandokban gazdag élete legemlékezetesebb pillanatait.

Érdekeset mondott például arról, hogy 2013-ban majdnem a világhírű svéd Sven-Göran Eriksson lett a magyar szövetségi kapitány.

„Sven-Göran Eriksson is a barátom, a játékosom volt Karlskogában. A mai napig köszönetet mond a tanultakért. Amikor az MLSZ 2013-ban kapitányt keresett a magyar válogatottnak, Csányi Sándor elnök megkért, hogy segítsek. Sven-Göran akkor Kínában dolgozott, azt mondta, rám való tekintettel eljönne. Csányi örült, megkérdezte, tegeződhetünk-e, ráálltam. A Nádor utcai irodájában fogadott, közölte, három jelöltje van, köztük Eriksson, aztán már csak ketten maradtak egy másik külföldi edzővel. Nagyszerű! Egyszer csak Berzi Sanyi telefonál, azt mondja, Imre, megköszönjük a fáradozásaidat, de Sven-Göran nem kell. Szerencsére Eriksson nagyvonalú volt, amikor közöltem a rossz hírt, csak ennyit mondott. »Imre, ne is törődj vele!«”

A Móré Imréről szóló cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik