Topolya: vajdasági rangadó a tavaszi rajton

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 13:45
null
Mladen Krsztajics csapata a bajnoki dobogóshoz látogat (Fotó: AFP)
Az újvidéki Vojvodina és a Topolyai Sport Club mérkőzésével kezdődik a szerb Szuperliga tavasz idénye pénteken. A találkozót a tartományi székvárosban rendezik meg 16.30-tól, s a jelenleg érvényes járványügyi rendelkezések miatt a mérkőzésen nem lehetnek jelen a nézők.

 

 

A TSC-ben jó előjelnek tekintik, hogy a január 8-án kezdődött négyhetes felkészülés alatt senki nem sérült meg, s a 14 napos törökországi edzőtáborból is mindenki egészségesen és felkészülten tért haza.

„Leszámítva Nebojsa Szkopljak mechanikai sérülését az egyik felkészülési mérkőzésen, valamennyi labdarúgónk sérülésmentes időszakon van túl, ami számunkra is pozitív visszajelzés, hogy megfelelő mennyiségű terhelést végeztettünk a játékosokkal” – mondta Dusan Bajics segédedző, aki a korábbi szerb szövetségi kapitánnyal, a jelenlegi vezetőedző Mladen Krsztajiccsal érkezett a csapathoz. Bajics szerint a négy hét nagyon rövid időnek számít, s ez az idő arra volt elég, hogy lefektessék azokat az alapokat, amelyekre a jövőben építkezni lehet.

„Az a célunk, hogy a TSC eredményes legyen, amihez az kell, hogy a védekezésben feljavuljunk, vagyis, hogy tavasszal kevesebb gólt kapjon az együttes, mint az őszi idény során. Emellett természetesen szinten kell tartanunk a támadójátékot is, amely a TSC egyik ismertetőjegye volt” – mondta Bajics.

A törökországi felkészülés során a TSC a bolgár Ludogorectől 2–1-re, a donyecki Olimpiktől 3–2-re kapott ki, az oroszországi Arszenallal gól nélküli döntetlent játszott. A bajnokság kezdete előtt Krsztajics kiválasztottjai a bosznia-hercegovinai Slobodát győzték le 2–1-re.

Az őszi idény során a topolyai együttes 27 pontot gyűjtött, és a 8. helyen zárta a bajnokság első felét, míg a Vojvodina a Crvena zvezda és a Partizan mögött a 3. helyen várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik