A 95. percben bukta el a győzelmet a Sepsi

Vágólapra másolva!
2021.02.05. 19:30
null
(Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
A nagyon tartalékos Sepsi OSK hazai pályán 3–3-as döntetlent játszott a Poli Iasi csapatával a román Liga 1 22. fordulójában. A vendégek a 95. percben egyenlítettek!


ROMÁN LIGA 1
22. FORDULÓ
Sepsi OSK–Poli Iasi 3–3 (2–1)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:Gaman
Sepsi OSK:
Fejér – Delijannidisz, Buhenna, Ninaj, Stefanescu – Achahbar, Eder, Fülöp L. – Golofca (Dumiter, 75.), Safranko (Nouvier, 71.), Petrila (Tamás N., a szünetben). Edző: Leo Grozavu
A kispadon:
Szántó A. (k.), Csiszér, Dragomir
Poli Iasi:
Brinza – Onea, R. Popa, Mihalache, Busu – Moisa (Vanzo, 1., Zajmovic, 64.), P. Gaitan, Passaglia – Popadiuc (Calcan, 72.), D. Vega, D. Flores (Bakszevanosz, 64.). Vezetőedző: Adrian Cristea koronavírusos, Adrian Kerezsy helyettesíti
A kispadon:
Bősz (k.), Cana, R. Cabral, Jos. Mensah, Zaharia
Gólszerző:Fülöp L. (17. – 11-esből), Safranko (18.), Golofca (42.), ill. D. Vega (2.), Calcan (77.), P. Gaitan (90+5.)

Éppen csak ki tudott állítani egy kezdőcsapatot a Poli Iasi elleni mérkőzésre a koronavírus által hetek óta megtizedelt Sepsi OSK: három vérbeli védővel, védekező középpályás nélkül játszott a székelyföldi csapat, amelynek tartalékjai egy kivétellel mind utánpótláskorú játékosok voltak.

A Liga 1 sereghajtója másfél perc után, Deyver Vega 25 méterről a bal felső sarokba küldött bombjával ráijesztett a hazaiakra, de ezután fel is adta támadó szándékait. A Sepsi válasza gyors volt: egy kezezés miatt megítélt büntetőből Fülöp Lóránd egyenlített, majd alig egy perc múlva Pavol Safranko közeli fejes góljával már vezetett a hazai csapat. Még a szünet előtt a harmadik helyzetét is gólra váltotta a szentgyörgyi együttes: Anass Achahbar indítása után Catalin Golofca lövése a lécről vágódott a kapuba.

A második félidő is Sepsi-helyzettel indult, de Safranko csukafejesét hárította Ianos Brinza, a Poli kapusa. A félidő közepén Achahbar a tizenegyespont körnéykéről lőtt fülé, ezzel azonban ki is fulladt a Sepsi: az utolsó fél órát a jászvásáriak uralták. A hazai védők ugyan a beadások többségét elfejelték, de egy keresztlabda csak megtalálta az ex-újpesti Andreas Calcant, aki balról, estében, kapásból lőtt a hosszú sarokba. Az utolsó negyedórában már a labdatartásra sem volt ereje a Sepsi karanténból frissen kiderült játékosainak. A Poli utolsó támadásánál Calcan lövése kaput sem talált volna, de a hosszú oldalon érkező Pablo Gaitán bekotorta az egyenlítő gólt.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. PERC HIDEG ZUHANY, a Calcan által megzavart Bakszevanosz az ötös bal sarka elől ballal a bal alsó elé töri a helyzetét, de érkezik PABLO GAITAN, és jobbal négy méterről bevetődve a kapu közepébe lő. 3–3!

90+4. perc Calcan bal oldali szögletét kifejeli az ötösről Safranko, Buhenna tisztáz.

90+1. perc Fejér Csongor kap sárga lapot időhúzásért.

Négy perc a ráadás.

89. perc Deyver Vega és Marius Stefanescu kap sárga lapot, előbbi odarúgott Buhennának, a szélső meg utólag kapott figyelmeztetést.

86. perc Sorin Busu felvágja Delijannidiszt, nagyon csúnyán, minimum sárga lap.

83. perc Két veszélyes Busu-beadást is megúszott a Sepsi.

80. perc Egyre többször támad az Iasi, nem megy most a Sepsinek.

77. PERC ANDREAS CALCAN jobbal zseniális mozdulattal a bal alsóba lövi a jobbról érkező Onea-szabadrúgást, az ötös bal sarka elől, nyolc méterről. Védhetetlen, 3–2!

76. perc Eder González kap sárga lapot Gaman ellökéséért.

75. perc Golofca le, Ioan Dumiter be a hazaiaknál.

73. perc Andreas Calcan be, Popadiuc le. Előtte Achahbar le, Bryan Nouvier be, de a hazaiaknál.

70. perc Zajmovic jobbal 14-ről eltöri a labdát, helyzet volt.

66. perc Golofca megvillan, körömpasszát Achahbar ballal tízről a léc fölé pazarolja, minimálisan jobbról!

(Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
(Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)


A csere cseréje.

64. perc Csere: Vanzo és Flores le, Dzenan Zajmovic és Nikolaosz Bakszevanosz be.

62. perc Sárga lap a Mihalachét lekönyöklő Pavol Safrankónak.

60. perc Vanzo passza után Fejér lábbal ment Popadiuc elől, nyújtott lábbal ment, labdát és lábat sem ért, míg el nem ment mellette a labda. Hasznos vakrepülés volt, végül is... Bedobás! A román TV szerint büntetőt ért.

55. perc Golofca nagyot rúg Popába, majd Passaglia rúgja fel kegyetlenül Delijannidiszt a jobbon.

47. perc Safranko csuka mozdulattal kapura fejeli a Delijannidisz indította Tamás jobb oldali beadását, de véd a balra vetődő Brinza!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Tamás Nándor be, Petrila le a hazaiaknál.

(Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
(Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)

A Sepsiben 28 meccsen 4 kanadai pontig jutott.

A négyszeres Costa Rica-i válogatott Flores 2019-ben 90 ezer euróért került a Politól a Sepsihez, egy év múlva ingyen távozott a hazájába, onnan tért vissza Romániába pár napja.

E párharc legjobb góllövői
Anass Achahbar 3
Pavol Safranko 3
Fülöp István 3
Claudiu Herea 2
Goran Karanovic 2

Ez volt a Iasi 50. kapott gólja ebben a szezonban, 22 meccsen.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

42. PERC EZ IS BENT VAN, CATALIN GOLOFCA kissé jobbról, 11 méterről jobbal a léc alá vágja Achahbar indítását. A bal felsőnél beleért a léc is, látványos gól: 3–1!

40. perc Többet a labda most a vendégeknél, de még lövésig, sőt beadásig sem jutnak.

36. perc Stefanescu blokkolja az ötös bal sarka előtt Vega ballábas, lapos lövését.

Cristea nemcsak edző: ő a házi gólkirály 7 góllal, és az ő 2 gólpasszánál csak Passaglia adott többet (a maival egyöütt 5-öt).

33. perc Busu nagyon aktív a bal oldalon, de ridegen tartják őt Delijannidiszék, nem győz esni és kelni a vendégjátékos.

Branislav Ninaj első meccse a Sepsiben és a Liga 1-ben, ő a 184. légiós ebben a szezonban.

30. perc Flores megindul, azonnal szereli férfiasan Ninaj. Ápolás, rosszul eshetett.

27. perc Petrila bal oldali beadása a kapusé, Eder blokkolja Popadiuc jobblábas, 19 méteres, középről érkező lövését.

26. perc 72 százalékban a hazaiaké a labda.

Tiszta Amerika: Manuel de Iriondo, Passaglia és Gaitán argentin, Rafael Acosta venezuelai, Flores Costa és Vega Rica-i, Platini Zöld-foki szigeteki. Eder spanyol.

25. perc Juan Pablo Passaglia kap sárga lapot Eder felrúgásáért.

18. PERC KETTŐ EGY, Golofcából kitört a benne élő Zico, a jobb szélen mindenkit kicsekez, aki szembe néz vele, ballal zseniálisan emel a túlsó, azaz a jobb sarok elé, ahonnan PAVOL SAFRANKO egy lépésről az üresen maradt jobb felsőbe fejeli a labdát. Iskolajáték, 2–1!

17. PERC FÜLÖP LÓRÁND jobbal a bal sarokba lő, pontosabban ő laposan a kapu közepébe célzott, elvetődött jobbra a kapus, Brinza, de a bokái között bepattant, 1–1!

16. perc BÜNTETŐ, Petrila balról jobbal 14-ről kapura lő, Razvan Onea kezez, 11-es. És sárga lap is.

Fejérnek van magyar állampolgársága is, de román U19-es válogatott volt. Elvileg az utolsó meccse itt egy darabig, öt hónapra kölcsönadják a Nyíregyházának. Nemrégiben onnan érkezett vissza, SOS.

10. perc A Sepsi hosszas variálás után bemutat egy borzalmas szabadrúgás-kombinációt, Gaitan nem győz csodálkozni, hogy ketten közös erővel eladják neki a labdát. Ijedtében elrúgja azt jó messzire, Fejérig.

9. perc Fülöp lő jobbal 24-ről az előtte álló védőbe.

Egy kis örökmérleg: 11 találkozó, 7 sepsis és 1 polis sikerrel, 24, ill. 9 rúgott góllal.

5. perc
Vega passzol két jó csel után szépen jobbra, de jobbal 15-ről a léc fölé lő nem sokkal Onea!

2. PERC NAGY GÓLLAL VEZET A IASI, DEYVER VEGA Passaglia passzát 24-ről ballal felvarrja a bal felső sarokba, Fejér hiába repült. 0–1!

1. perc Moisa helyett Vanzo, a Iasi 24 másodperc után kicselezte az ifiszabályt.

1. perc Popadiuc megindul, Buhenna szereli őt a 16-os előtt keményen, tovább.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta kékben.

Adrian Cristea koronavírusos, nem lehet ott a meccsen, Adrian Kerezsy helyettesíti.

A pénteki találkozó után ugyanis lesz egy hete a Sepsinek, hogy újra formába hozza felépült játékosait, mivel a hétvégi bajnoki fordulót a Román Kupa nyolcaddöntős párharcai követik, és abban a sorozatban már nincs versenyben a csapat. A jászvásári együttes újonc edzővel érkezik a mérkőzésre, a múlt héten menesztett Daniel Pancu helyére kinevezett Andrei Cristea még aktív futballista, s játékos-edzőként irányítja a Polit.

„Bárhogyan, csak söpörjük be ezt a három pontot. Teljesen mindegy, hogy egy nullára vagy tíz kilencre nyerünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója.

A Poli Iasi legyőzésére készül pénteken a fertőzéstől sújtott szentgyörgyi együttes a román élvonalban. Improvizált és felkészületlen csapattal, de pályára lép péntek este a Sepsi OSK a román élvonalban. A szentgyörgyiek vendége a Liga 1 sereghajtója, a Poli Iasi lesz, amely idei hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett.

Miután hétfőn húsz fölé emelkedett a Sepsi fertőzött játékosainak és stábtagjainak száma, a csapatot a Kovászna megyei közegészségügyi hatóság csütörtökig nemcsak a mérkőzések lejátszásától tiltotta el (ennek alapján kérhette a klub a profi ligától a FC Arges elleni keddi találkozó elhalasztását), hanem a felkészüléstől is. Így a maroknyi egészséges játékos sem edzhetett, de a Poli ellen kilenc játékos és Leo Grozavu vezetőedző is visszatérhet az elmúlt heteket karanténban töltők közül.

A szabályzat szerint a járvány miatt minden klub csak egyszer kérhet halasztást a Liga 1-ben.

A Grozavut helyettesítő Ilyés Róbert másodedző szerint már a szombati, FC Voluntari elleni, 2–2-re végződő találkozó előtt is akadtak játékosok, akik rosszullétre panaszkodtak. „Még legalább két-három hét, amíg újra teljes kerettel tudunk edzeni” – nyilatkozta Ilyés, még azelőtt, hogy a pitesti-i mérkőzés halasztását kérte a Sepsi vezetése.

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezetője igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy jelenleg több mint húsz játékos van elkülönítve, ez a szám pedig a stábtagokkal együtt már a harmincat is eléri. Leo Grozavu vezetőedző, aki a betegség súlyos formáján esett át, csak most jött ki a kórházból, és otthon lábadozik, így egy darabig még térhet vissza a csapathoz.

Elhalasztották a Sepsi OSK keddi, FC Arges elleni keddi, idegenbeli mérkőzését a román élvonalban, miután újabb játékosok koronavírus-tesztje hozott pozitív eredményt, és a székelyföldi klubnak nem maradt egy csapatnyi bevethető játékosa. A hétfői tesztelésen újabb 16 pozitív esetet regisztráltak (kilenc játékos és hét más munkakörben alkalmazott személy), ezért a klub a pitesti-i találkozó elhalasztását kérte, amelyet a Profi Liga jóvá is hagyott, és február 16-át jelölte meg a találkozó új időpontjaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik