Portugália: korábbi játékostársai dicsérik a 101 gólos CR-t

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 10:28
null
korábbi játékostársai dicsérik a 101 gólos Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)
Korábbi játékostársai dicsérték a közösségi médiában Cristiano Ronaldót, aki kedden este a Svédország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a 100. és a 101. gólját szerezte meg a portugál labdarúgó-válogatottban.


A sorozat címvédője 2–0-ra nyert Solnában, a mérkőzésen Ronaldo előbb szabadrúgásból, majd akcióból is eredményes volt. A Juventus 35 éves sztárja ezzel mindössze a második férfi labdarúgó a világon, aki válogatott mezben elérte a száz gólt. Ehhez 165 meccsre volt szüksége. A rekordot a már visszavonult iráni Ali Daei tartja, ő 149 meccsen 109 találatot szerzett.

„Több mint száz gól, ez megmutatja, hogy egy káprázatos zseni, egy rekorddöntögető. Ez a két találat újabb mérföldkő a szörnyeteg karrierjében” – mondta a korábbi portugál válogatott Deco a nemzetközi szövetség (FIFA) Twitter-oldalára feltöltött videóban.

„Öröm volt a csapattársadként pályára lépni, minden portugál büszkesége vagy” – nyilatkozott Ronaldo korábbi válogatott társa, Nuno Gomes.

Az Európa-bajnoki címvédő portugálok ötszörös aranylabdás csapatkapitánya 16 évvel ezelőtt, a görögökkel szemben 2–1-re elveszített Eb-csoportmeccsen volt eredményes először a válogatottban.

„A legtöbb játékos az egész pályafutása során sem jut el száz gólig, Ronaldo pedig csak a válogatott meccsein túllépett ezen a határon. Ez őrületes” – mondta az angol Rio Ferdinand, aki korábban a Manchester Unitedben futballozott együtt Ronaldóval.

A portugál nemzeti tizenegyből már visszavonult Nani a Twitteren azt írta, Ronaldo karrierje „minden idők legjobbjának a története”.

„Engem elképesztően büszkévé tesz, hogy része lehettem a történetednek” – írta a 33 éves játékos.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Svédország–Portugália 0–2 (0–1)
Solna, Friends Arena, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Svédország:R. Olsen – Krafth, Helander, Jansson, Augustinsson – Kulusevski (Ekdal, 90.), Olsson, Svensson, Forsberg (Svanberg, 79.) – Isak (Quaison, 71.), Berg. Szövetségi kapitány: Jan Andersson
Portugália: Lopes – Joao Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, Bruno Fernandes, Joao Mutinho (Rúben Neves, 73.) – C. Ronaldo (Diogo Jota, 81.), Joao Felix, Bernardo Silva (Guedes, 22.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: C. Ronaldo (45+1., 72.)
Kiállítva: Svensson (44.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 2 2 6–1 +5 6
2. Franciaország 2 2 5–2 +3 6
3. Svédország 2 2 0–3 –3 0
4. Horvátország 2 2 3–8 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik