FFT: edzőlegendák krízisben Fergusontól, Löwön át Wengerig

Vágólapra másolva!
2019.12.23. 17:08
null
José Mourinho 2007-ben veszett össze csúnyán Roman Abramoviccsal (Fotó: AFP)
Még a legjobb edzőknek is lehetnek rossz napjaik. A FourFourTwo összegyűjtötte a legsötétebb órákat, amelyek formálták a legendákat.

 

Mind emlékszünk arra, amikor 2007-ben José Mourinho úgy összeveszett Roman Abramoviccsal, hogy két bajnoki cím után otthagyta a Chelsea-t. Képzeljük el, milyen lett volna, ha azt mondja: „Francba ezzel, megyek a harmadosztályba!”.

Brian Clough 1973-ban megnyerte a bajnokságot a Derbyvel, amellyel a BEK elődöntőjéig is eljutott, ahol sajátos körülmények között kikapott a Juventustól. Nyolc hónappal később Clough már az akkori harmadosztályban játszó Brighton kispadján ült.

Az Alex Ferguson vezette St. Mirren 1978-ban majdnem kiesett, de ez nem a tréner hibája volt: ő csak a meccsek között keveredett bajba. Amikor végül jogi útra terelték az ügyet, az alábbi szakmai vélemény született meg Fergusonról: „tapasztalatlan és tehetségtelen, a menedzseri pályára teljesen alkalmatlan”.

Önéletrajzi könyvében Ferguson így ír az esetről: „Ahogy átgondoltam a dolgot, még mindig dühös voltam, de megtanultam, hogy a vezetési stílusom kiszolgáltatottá tesz. Együtt kell élni azzal, hogy az ember néha utálja a főnökét.”

Az összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik