Nice: Balotelli elárulta, Kínából rengeteg pénzt ajánlottak neki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 08:23
null
Mario Balotelli maradt a Nice-nél (Fotó: AFP)
Mario Balotelli, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Nice olasz válogatott támadója elárulta, Kínából is megkeresték, s rengeteg pénzt ajánlottak neki.

 

Mint arról néhány napja beszámoltunk, a Ligue 1-ben szereplő OGC Nice a hivatalos honlapján jelentette be, hogy további egy évvel meghosszabbította Mario Balotelli szerződését.

Az olasz válogatott támadó körül nagy volt a felhajtás az előző hetekben – sokáig lehetett arról olvasni, hogy Balotelli távozna a klubtól, ám hiába próbálkozott nagy erőkkel az Olympique Marseille, hogy megszerezze, a balhés csatár végül a maradás mellett döntött.

A 28 esztendős játékos a Nice Tv-nek adott interjút, amelyben elárulta, hogy Kínából is volt megkeresése, ám hiába ajánlottak neki rengeteg pénzt, egyelőre nem gondolkozik azon, hogy az ázsiai országban folytassa.

„Nézzék, őszinte leszek: azok után, ahogyan az előző szezont zártuk (a Nice a 8. lett a bajnokságban – a szerző), éreztem az indíttatást, hogy távozzak a csapattól, erről a klub vezetősége tudott is. Szóval akkor nem gondoltam volna, hogy most itt leszek. Részben az itteni légkör miatt döntöttem a maradás mellett, elégedett vagyok az együttessel, a csapattársaim jók, ráadásul én is itt lendültem újra formába. Úgyhogy végül maradtam. Én határoztam így, nem más. Senki sem mondhatja meg, hogy mit csináljak, azt teszem, amiről én úgy gondolom, hogy helyes. Tiszteletben tartom mások véleményét, ugyanakkor ha a karrieremről van szó, az utolsó szó az enyém.”

„Öt ajánlatom volt, ezek konkrétan ott is hevertek az asztalomon. Nem hazudok, ha azt mondom, nagyon könnyen távozhattam volna. Abban, hogy maradtam, nagy szerepe volt egyébként Patrick Vieira személyének is. Az öt ajánlat között ott volt a Marseille-é, de volt Kínából is egy. Sok pénzről van szó. Nagyon sokról. Viszont nemet mondtam, úgy döntöttem, most még nem. Imádok futballozni, a célom pedig a következő két évben az lesz, hogy az Európa-bajnokságon játszhassak az olasz válogatottal, Kínából viszont sokkal nehezebb lett volna beverekedni magam az együttesbe. Ezért mondtam nemet. Ugyanakkor később szívesen mennék Kínába. Most a futball a lényeg. Aztán meg jöhet a pénz.”

Balotelli eltiltás miatt a jelenlegi szezonban még nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, és ez meg is látszik a Nice teljesítményén: az eddigi két fordulóban csak egy gólt szerzett a csapat. Az olasz fenegyerek az elmúlt két idényben 66 tétmeccsen lépett pályára nizzai színekben, ezeken 43 alkalommal volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik