Románia: két héttel a bajnoki cím után távozik a CFR edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 19:23
Két héttel a román bajnoki cím megszerzése után szerződést bontott Dan Petrescu, a kolozsvári CFR 1907 labdarúgó-csapatának edzője. Az 50 éves szakember áprilisban még 2020 júniusáig meghosszabbította eredetileg egy év múlva lejáró szerződését, ám hétfő délután a klub bejelentette, hogy közös megegyezéssel elválnak útjaik.

Román és kínai sajtóhírek szerint az edző a Kujcsou Csecseng csapatához tart, amely a kiesés ellen küzd a Szuperligában, és félmillió eurósra saccolt kolozsvári fizetésének többszörösét ígéri Petrescunak. Neki nem ez lenne első munkája az ázsiai országban, mivel 2015–2016-ban a Csiangszu Szuning trénere volt, amellyel megnyerte a Kínai Kupa 2015-ös kiírását.

Román sajtóhírek szerint a CFR edzői tisztségére Edward Iordanescu a legesélyesebb, aki a legutóbbi szezon nagy részében az Astra Giurgiu szakvezetője volt. Ugyanakkor az elmúlt hetekben szóba került a csapatot Petrescu előtt irányító Vasile Miriuta neve is, a korábbi szövetségi kapitány Victor Piturca, de még Bölöni László neve is – utóbbi azonban éppen a Nemzeti Sportnak nyilatkozta a londoni CONIFA-világbajnokságon, hogy marad Belgiumban, mivel még egy évig szerződés köti a Royal Antwerphez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik