Bulgária: több klub is részrehajlónak tartja a játékvezetőket

Vágólapra másolva!
2018.03.06. 19:23
null
Georgi Kabakov az egyik bíró, akivel elégedetlenek a csapatok (Fotó: Sportal.bg)
Több klub is lemondásra szólította fel a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) játékvezetői testületét.

 

Eltiltottak egy bolgár bírót
Bolgár sajtóértesülések szerint a szövetség máris lesújtott egy bűnösre: a Sportlive.bg szerint Georgi Kabakov súlyos büntetésre számíthat, amiért rosszul vezette a hétfői Dunav 2010–CSZKA Szófia (0–2) mérkőzést, és két jogosnak tűnő kiállítást sem ítélt meg. Kabakov az eredeti bíróküldés szerint csütörtökön is vezetett volna az élvonalban, de lecserélték. Érdekesség, hogy a játékvezetőt a decemberi CSZKA Szófia–Ludogorec kupanegyeddöntőn (2–1) mutatott gyenge teljesítménye miatt ugyancsak eltiltották, az első két tavaszi bajnoki fordulóban nem is vezetett mérkőzést, és csupán hétfőn tért vissza.

A közelmúltban több egyesület – köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri – követelte a bíróbizottság vezetője, Petar Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a játékvezetők tendenciózus módon tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.

Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, egyúttal közölte, hogy a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt.

A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelet tett közzé, amely Petrov mellett Boriszlav Mihajlovnak, a BFSZ elnökének szól. Ebben undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a labdarúgópálya helyett a bírói bizottságban döntenek.

Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalban tevékenykedő játékvezetőket. A szövetséget és a bírókat elsősorban azért kritizálják, mert állítólag kedveznek a Ludogorec csapatának, amely az elmúlt hat idényben megnyerte az élvonal küzdelmeit.

A Levszki azzal is gyanúsítja a játékvezetői bizottságot, hogy városi riválisának, a CSZKA-nak kedvez.

Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, miután egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik