Futsal Eb: parádéztak a Coelhók, Portugália a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 19:56
null
A portugálok fordítottak, így készülhetnek a döntőre (Fotó: uefa.com)
A szlovéniai futsal Európa-bajnokság első elődöntőjében Portugália 3–2-re legyőzte Oroszországot, így már biztosan nem ismétlődik meg a két évvel ezelőtti kontinenstorna fináléja.

 

Az előzetesen esélyesebbnek vélt oroszok már a negyedik perc elején vezetést szereztek, majd ezt sokáig jól meg is tartották. Az utolsó tíz percben azonban sebességet váltottak a portugálok: André Coelho duplájának köszönhetően fordítottak, majd Bruno Coelho is betalált az utolsó percben.

A harmadik portugál találat után hat másodperccel (az oroszoknál szereplő, brazil születésű) Éder Lima megszerezte a második gólját is, az utolsó 50 másodpercben azonban már nem esett újabb találat, így a portugálok a 2010-es magyarországi torna után ismét döntőbe jutottak, míg a legutóbbi három fináléban mindig részt vevő Oroszország most „csak” a bronzmeccsen lesz érdekelt.

A mérkőzést magyar játékvezetői páros, Kovács Gábor és Farkas Balázs vezette.

A portugálok ellenfele a kazahokat szétlövésben legyőző címvédő Spanyolország lesz a szombati fináléban.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Portugália 2–3
(Éder Lima 4., 40., ill. André Coelho 31., 36., Bruno Coelho 40.)
Kazahsztán–Spanyolország 5–5 (Taynan 8., Higuita 25., Taku 25., Douglas Junior 39., Zsamankulov 48., ill. Jeszenamanov 16. – öngól, Tolra 19., Joselito 29., Pola 34., Miguelín 43.) – szétlövéssel 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik