Felkészülés: a két mexikói válogatottból az egyik már nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 09:54
null
Elías Hernández büntetőből volt eredményes (Fotó: AFP)
Győzelemmel zárta a jövő hétvégén rajtoló labdarúgó Arany-kupára való felkészülést Mexikó és az Egyesült Államok válogatottja: előbbi Paraguayt, utóbbi Ghánát verte meg egyaránt 2–1-re.

Bár meglepetésnek tűnhet, hogy a szombat délután az oroszországi Konföderációs Kupa bronzmeccsén Portugália ellen pályára lépő Mexikó hogyan vívhatott hajnalban, Seattle-ben egy meccset Paraguay ellen, a megoldás egyszerű.

A közép-amerikaiak ugyanis két válogatottat állítottak össze, a légiósokkal teletűzdelt együttes az európai tornán vett részt, míg a hazai játékosokra épülő testvércsapat a jövő hétvégén rajtoló kontinenstornára, az Arany Kupára készül.

Utóbbi Paraguay ellen meccselt, és Rodolfo Pizarro, valamint Elías Hernández góljával 2–1-re nyert is. Ami viszont rossz hír: a Chivas csatára, Alan Pulido egy légi csatát követően rosszul esett, és kartörést szenvedett. Mexikó egy hét múlva Salvador ellen kezd az Arany Kupán, csoportellenfelei között lesz még Curacao és Jamaica válogatottja.

Ugyancsak erre a tornára készülnek az amerikaiak, akik East Hartfordban 2–1-re megverték Ghánát. A márciusban amerikai állampolgárságot kapó Dom Dwyer első meccsén góllal mutatkozott be, majd a félidő végén Brad Guzan kapus kivédte Asamoah Gyan büntetőjét. A második félidő elején Kellyn Acosta válogatottban szerzett első góljával már kettővel mentek a hazaiak, Gyan révén csak szépítésre futotta a vendégek részéről.

Az Egyesült Államok a kontinenstornán Panama ellen kezd, majd Martinique és Nicaragua következik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Mexikó–Paraguay 2–1
(R. Pizarro 19., Elías Hernández 26. – 11-esből, ill. Bareiro 45.)
Egyesült Államok–Ghána 2–1 (D. Dwyer 19., K. Acosta 52., ill. A. Gyan 60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik