A nők, a pénz vagy a drogok? Maradona válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 20:42
null
Diego Maradona (sapkában) szerencsésnek tartja magát, hogy még életben van (Fotó: AFP)
Diego Maradona élete legnagyobb hibájának tartja, hogy annak idején elkezdett drogozni, Lionel Messinél jobb labdarúgót pedig még nem látott.


Diego Maradona az ismert körülmények ellenére is minden idők egyik legnagyobb labdarúgójává vált, ki tudja, mire vitte volna, ha nem nyúl kábítószerekhez. Nem egyszer beszélt már drogproblémáiról, most újra felelevenítette élete legsötétebb időszakát.

„Huszonnégy évesen kezdtem kábítószerezni, amikor a Barcelonában játszottam – idézi Maradonát a Tuttonapoli. – Ez volt a legnagyobb hibám, amit valaha elkövettem. Amikor kómában voltam, a lányom arra kért, hogy maradjak életben miatta. Hálás vagyok Istennek, amiért meghallgatta a lányomat és felébresztett. Hogy a nők, a pénz vagy a drogok jelentik-e a legnagyobb problémát? A drogok. A drogok ölnek. Szerencsés vagyok, hogy most itt beszélhetek önnel. Ha tovább használtam volna a szereket, már biztos nem élnék. Tizenhárom éve teljesen tiszta vagyok, és nagyszerűen érzem magam.”

Maradona az argentin TyC Sportsnak is nyilatkozott nemrég, mégpedig Lionel Messiről, akit a védelmébe vett.

„Nem tűröm el, hogy az emberek ne ismerjék el Messi nagyságát csak azért, mert nem nyert világbajnokságot – mondta Maradona, aki a 2010-es vb-n a szövetségi kapitánya volt a Messivel együtt a negyeddöntőben elbukó argentin válogatottnak. – Messi hatalmas játékos, akár nyer világbajnokságot, akár nem. Ötvenhat évesen azt mondhatom, hogy nem láttam még Messihez hasonló játékost. Köszönöm Istennek, hogy Messi argentin. Itt van nekünk Messi, a pápa és én... Miért rakunk rá terhet azzal, hogy azt mondjuk, nem akkora jelenség, ha nem nyer világbajnoki aranyat? Én azért nyertem, mert olyan srácokkal játszottam együtt, mint (Ricardo) Giusti, (Jorge) Burruchaga, (Nery) Pumpido, (Oscar) Ruggeri és még sokan mások...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik