Topligák: CR7 35 gólja kevés volt, itt a szezon álomcsapata!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 10:31
Többek között Lionel Messi, Neymar és Luis Suárez is tagja a labdarúgás statisztikáival foglalkozó szaklap, a WhoScored 2015–2016-os európai topligás álomcsapatának. Bayern München-játékost egyáltalán nem találunk a 11 legjobb között, de a Real Madridot is mindössze a kapus Keylor Navas képviseli.

A WhoScored speciális értékelés alapján állapítja meg egy játékos teljesítményét. A pontozást élőben végzik a meccsen több mint 200 különböző mutató alapján. A futballista produkciójába gyakorlatilag minden megmozdulása beleszámít. Például ha az ellenfél kapujához közel sikeres cselsorozatot mutat be, akkor az pozitívan hat az értékelésére. A pontszám mindig 6.0-ról indul a találkozó elején.

A lap a bajnoki mérkőzéseken szerzett pontszámokat átlagolva a posztonként legjobban teljesítő játékosokból állította össze a 2015–2016-os szezon álomcsapatát, amely így áll fel:
Keylor Navas (Real Madrid) – Serge Aurier (PSG), Thiago Silva (PSG), Virgil van Dijk (Southampton), Filipe Luís (Atlético Madrid) – Lionel Messi (Barcelona), Mousa Dembélé (Tottenham), Paul Pogba (Juventus), Neymar (Barcelona) – Zlatan Ibrahimovic (PSG), Luis Suárez (Barcelona)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik