Lengyelország: újabb Nikolics-gól, bajnok a Legia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 20:03
null
A Legia Warszawa nyerte meg a lengyel élvonal 2015–2016-os kiírását (Fotó: Facebook/Legia Warszawa)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) utolsó fordulójában Nikolics Nemanja együttese, a Legia Warszawa otthon 3–0-ra legyőzte Gyurcsó Ádám klubját, a Pogon Szczecint, így megszerezte az aranyérmet.

A hazaiak magyar támadója végigjátszotta a mérkőzést, amelyen a 84. percben megszerezte csapata második, saját maga szezonbeli 28. gólját – toronymagasan megnyerte a mesterlövészek versenyét az első lengyelországi idényében. Nikolics az újabb találata után még egy sárgát is kapott az ünneplésért. A vendégeknél Gyurcsó 73 percet kapott kezdőként.

Nikolics gólja



A Legia Warszawa a 11. bajnoki címét szerezte meg, az elmúlt négy idényből harmadszor ünnepelhetett. A második helyen végző Piast Gliwice otthon kikapott az emberhátrányban záró Zaglebie Lubintól, így Nikolicsék végül három pont előnnyel nyerték meg a kiírást.

Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan is a hajrában biztosította be 3–0-s sikerét – a Ruch Chorzów ellen. A magyarok közül Kádár végigjátszotta a meccset, Lovrencsicset nem nevezték az összecsapásra.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
7., UTOLSÓ FORDULÓ

Legia Warszawa–Pogon Szczecin 3–0
Cracovia–Lechia Gdansk 2–0
Piast Gliwice–Zaglebie Lubin 0–1
Lech Poznan–Ruch Chorzów 3–0
Az élcsoport: 1. Legia Warszawa 43 pont, 2. Piast Gliwice 40, 3. Zaglebie Lubin 38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik