Aranycipő: Messi? C. Ronaldo? Dehogy! Böde Dániel az élen!

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 10:37
Az Aranycipőért folytatott versenyfutás az elmúlt években Cristiano Ronaldo és Lionel Messi felségterülete volt. Jelen pillanatban azonban nem az Aranylabdákon is osztozó két klasszis verseng a díjért, az éllovas a 2015 őszén indult bajnokságok játékosai között Böde Dániel, a Ferencváros támadója!

Az NB I góllövőlistáját nyolc góllal vezető Fradi-csatár jelenleg 12 ponttal (a goal.com szerinti 1.5-szeres szorzónak köszönhetően) áll az élen, ráadásul a dobogón ott van még egy magyar játékos, Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa labdarúgója.

Ahhoz azonban, hogy Böde megtartsa előkelő pozícióját, igen nagy bravúrra lesz szüksége, hiszen beindultak a topligák, amelyekben a gólszerzők kétszeres szorzóért találnak be. Tegyük hozzá azt is, ez a goal.com számítása, azonban az ESM hivatalos listája hozzáveszi a tavaszi-őszi rendszerű bajnokságok versenyzőit is, valamint az NB I-et egyes szorzóval számítja.

Ha most állítanák fel a hivatalos listát az észt Levadia csatára, Ingemar Teever lenne az éllovas 21 ponttal. Ugyanakkor a fenti listát látni nem mindennapos esemény, pláne ha tudjuk, ez a csatár nem is fér be a válogatott keretébe…

Ha már Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, a két klasszis gól nélkül kezdte a La Liga első két fordulóját, ilyen még sohasem fordult elő. A portugál és az argentin is öt-öt alkalommal találta el a hétvégén ellenfele kapuját, de így sem volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik