Felkészülés: Müller kihagyta, kikapott Kínában a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.23. 15:46
null
Robinhónak sem jött össze a gólszerzés – de csapata így is felülmúlta a Bayernt (Fotó: AFP)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a német Bayern München gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel kikapott a kínai Kuangcsou Evergrandétől.

A müncheniek harmadik kínai összecsapásukra készültek, a spanyol Valenciát 4–1-re, az olasz Intert 1–0-ra győzték le.

A Neuer – Rafinha, J. Boateng, Alaba, Bernat – Höjbjerg, Kurt, Rode – Kimmich, Lewandowski, Götze tizeneggyel felálló Bayern mindjárt a meccs elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és Höjbjerg közeli fejesénél alig kerülte el a labda a kaput.

Még mindig csak a nyolcadik percben jártunk, amikor már a müncheniek kapuja is veszélyben forgott: a kantoniak által újonnan szerződtetett Robinho lövését magabiztosan hárította Neuer, majd nem sokkal később ismét helyén volt a német kapus.

Az első negyedórát követően Rode emelése szállt a léc fölé, míg a 32. percben Boatengnek kellett Goulart lövésébe belevetődnie, hogy az ne okozzon bajt.

A második félidőben is inkább a helyzetek elpuskázásában jeleskedtek a csapatok, ezek közül a legnagyobb Müller nevéhez fűződött, de a bal oldali beadás után estében hiába lőtt a hosszú felé, a kapus bravúrral védett.

Jöhettek a tizenegyesek, rögtön Müller rontásával, s bár Xabi Alonso, Boateng, Douglas Costa és Thiago Alcántara is értékesített utána a sajátját, a kínaiak részéről senki sem hibázott, így az Evergrande 5–4-re megnyerte a párbajt.

FELKÉSZÜLÉS
Kuangcsou Evergrande (kínai)–Bayern München (német) 0–0 – tizenegyesekkel 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik