DiaEuro 2015: szikrázó meccsen legyőztük a szlovéneket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 17:41
Nagy meccset vívott egymással Magyarország és Szlovénia a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságán Kolozsváron. A csoportkör második fordulójában Hevesi Tamás együttese 2–1-re győzött.

A magyar válogatott az első mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával, míg a szlovének 5–0-ra kiütötték a belgákat.

Az első találkozóhoz hasonlóan korán, az ötödik percben megszereztük a vezetést. Gyönyörű passzjáték végén Nagy Roland könnyedén a kapuba gurított. 1–0

Ettől kezdve fokozatosan egyre feszültebbé vált a légkör. Hevesi Tamás szövetségi kapitányt elküldték a kispadtól egy reklamálást követően. Nagy hátrányt nem jelentett, a lelátóról is könnyedén adhatta utasításait. A szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrészben fokozták a tempót a szlovének. A 30. percben Dejan Manojlovic iszonyú erővel léc alá vágott egy nyolcméteres szabadrúgást. 1–1

A 35. percben elképesztő jeleneteknek lehettek tanúi a nézők. Tövisháti ütközött az egyik szlovén játékossal. Mindkét csapat reklamált a játékvezetőnél, a kispadról is beszaladtak a pályára. Legcevic megütötte Brondicsot, akinek így vérezni kezdett a feje. Ütésért sárga lapot kapott, de ez volt a második, így kiállították a szlovént, a magyar válogatott pedig emberelőnybe került.

A fórt szinte azonnal ki is használta a csapat, éppen Brondics Péter volt az, aki nagyszerű összjáték végén a kapuba lőtt. 2–1

A szlovének mindent bevetettek az egyenlítésért. A 39. percben a hatodik szabálytalanságot is megítélték ellenünk, így tízméteressel jöhettek a szlovének. Az első gól szerzője, Manojlovic most is nagy erővel lőtt, de ezúttal a lécet bombázta telibe!

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, Magyarország megszerezte első győzelmét a tornán. Szerdán az utolsó csoportmeccsen a belgákkal játszik a Hevesi-csapat.

DIAEURO 2015, KOLOZSVÁR
Csoportkör, 2. mérkőzés
Magyarország–Szlovénia 2–1
Magyarország:
Tövisháti – Földvári, Nagy R., Pinczés, Brondics. Csere: Rezessy, Sándor, Czernai, Purguly
G: Nagy R. (5.), Brondics (35.), ill. Manojlovic (30.)
Piros lap: Legcevic (35.)
A csoport másik mérkőzésén: Belgium–Bosznia-Hercegovina 0–10
Az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 4 pont (11–1), 2. Magyarország 4 (3–2), 3. Szlovénia 3 (6–2), 4. Belgium 0 (0–15)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik