Női vb: Van Persie hiába szurkolt, a címvédő jutott tovább

Vágólapra másolva!
2015.06.24. 07:15
null
A hollandok nem tudták felborítani a papírformát Japán ellen (Fotó: AFP)
A kanadai női világbajnokság egyenes kieséses szakaszának első fordulójában a címvédő japánok 2–1-re megverték a hollandokat, így bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a brazilokat búcsúztató ausztrálokkal találkoznak.

Az ázsiai csapat korán, már a tizedik percben előnybe került, amikor a védők ügyetlenkedése után Arijosi Szaori zúdította a labdát a jobb alsó sarokba. A japánoknak ez volt az ötödik góljuk az idei világbajnokságon, s mindegyiket a meccsek első harminc percében szerezték.

A kapott gól után Robin van Persie, a Manchester United holland válogatott támadója az egyik közösségi oldalon megosztott egy képet, melyen támogatásáról biztosította honfitársait, akik azonban nem tudták elkerülni a vereséget.


A hajrában Szakagucsi Mizuho gyönyörű lövésével megduplázták előnyüket a japánok, ám kapusuk, Kaihori Ajumi gondoskodott róla, hogy izgalmas legyen a végjáték, hiszen a hosszabbításban csúnyán bevédte Kirsten van de Ven fejesét.

Újabb gól azonban már nem született, a címvédő Japán a brazilokat kiejtő Ausztráliával találkozik a legjobb nyolc között.

JAPÁN–HOLLANDIA 2–1

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
NYOLCADDÖNTŐ
Japán–Hollandia 2–1
(Arijosi 10., Szakagucsi 78., ill. Van de Ven 92.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Június 27. (szombat), 1.30:
Kína–Egyesült Államok
Június 26. (péntek), 22.00: Németország–Franciaország
Június 27. (szombat), 22.00: Ausztrália–Japán
Június 28. (vasárnap), 1.30: Anglia–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik