Női vb: Marozsán nem hibázott – Németország a négy között

Vágólapra másolva!
2015.06.27. 00:56
null
Nadine Angerer fogadja a társak gratulációját, Németország a négy között (Fotó: Reuters)
A kanadai női világbajnokság negyeddöntőjében a német válogatott 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte Franciaországot, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol a kínaiakat egy góllal megverő Egyesült Államokkal találkozik.

A felek bizakodva várhatták a mérkőzést, hiszen a franciák 48 meccses veretlenségi sorozatot építettek fel az európai csapatok ellen, míg a németek a legutóbbi húsz világbajnoki meccsükből csak egyet veszítettek el – mint később kiderült, egyik sorozat sem szakadt meg.

A franciák kezdték jobban a találkozót, Louisa Nécib előtt már az első percben nagy gólszerzési lehetőség adódott, de a kétszeres BL-győztes játékos célt tévesztett. A folytatásban is a gallok akarata érvényesült, a gól nélküli döntetlen a szünetben a németek számára volt hízelgő.

A második félidőben már kiegyenlített játék folyt a pályán és minden labdáért óriási csata zajlott. A franciák a 64. percben Nécib megpattanó lövésével összességében megérdemelten megszerezték a vezetést, ám hat perccel a rendes játékidő vége előtt a nationalelf Célia Sasic jóindulattal megítélt tizenegyesével egyenlített.

Az 1. FFC Frankfurt csatárával kapcsolatban érdekesség, hogy kameruni apa és francia anya gyermekeként Németországban született, majd 2013 augusztusában feleségül ment horvát párjához. A Bajnokok Ligája legutóbbi idényének gólkirálynője már hat találatnál jár a vb-n, ezzel vezeti a góllövőlistát.

A hosszabbításban nem esett gól, így jöhetett a szétlövés. A németeknél mind az öt játékos a kapuba talált – így a második félidő kezdetétől a pályán lévő Marozsán Dzsenifer is –, a francia Claire Lavogez kísérletét azonban hárította a 2013-ban a világ legjobb játékosának megválasztott Nadine Angerer, ami az Eb-címvédő továbbjutását jelentette.

NÉMETORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–1 – TIZENEGYESEKKEL 5–4

Az 1999-es döntő „visszavágóján” a kétszeres világbajnok Egyesült Államok annyit adott ki magából Kína ellen, amennyit a továbbjutáshoz kellett.

Az ázsiai csapattal szemben immáron 25 meccs óta veretlen amerikaiak – akik legnagyobb sztárjukat, a sárga lapos eltiltástól fenyegetett Abby Wambachet csak csereként vetették be – győztes gólját a 200. válogatott mérkőzésén pályára lépő Carli Lloyd szerezte, aki az 51. percben mintaszerűen fejelt a bal alsó sarokba.

Az Egyesült Államok csapata a hetedik női világbajnokságon is bejutott a legjobb négy közé, és eddig minden alkalommal érmet szerzett.

KÍNA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 0–1

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
NEGYEDDÖNTŐ
Németország–Franciaország 1–1
(Sasic 84. – 11-esből, ill. Nécib 64.) – tizenegyesekkel 5–4
Kína–Egyesült Államok 0–1 (Lloyd 51.)
A TOVÁBBI PROGRAM
Június 27. (szombat), 22.00: Ausztrália–Japán (Tv: Eurosport)
Június 28. (vasárnap), 1.30: Anglia–Kanada (Tv: Eurosport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik