Női vb: a németek „csak” tízet vágtak, nincs rekord – vagy van?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 00:09
A Marozsán Dzsenifer nélkül felálló német válogatott kiütéses, 10–0-s győzelmet aratott Elefántcsontpart felett a női labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának első fordulójában. A norvégok is magabiztosan győzték le Thaiföld nemzeti csapatát.



Ahogy arra számítani lehetett, a norvégok könnyedén megverték az első világbajnokságán szereplő thaiföldi csapatot. A skandináv együttes a negyedik vb-jén pályára lépő Trine Rönning góljával szerzett vezetést, majd a norvég bajnokság 2012-es gólkirálynője, Isabell Herlovsen duplázott. A végeredményt a 19 éves Ada Hegerberg állította be – azért ő, mert tizenöt perccel a vége előtt Maren Mjelde tizenegyest hibázott.

A német válogatottban a szerdai edzésen bokasérülést szenvedő Marozsán Dzsenifer nem vállalta a játékot, ám csapata nélküle is kiütötte Elefántcsontpartot. A kétszeres világbajnok tíz góllal terhelte meg az afrikai együttes kapuját, ezzel nem sikerült megdöntenie saját rekordját, amit nyolc évvel ezelőtt állított fel – akkor 11–0-ra verte meg az argentinokat.

A németeknél a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának legeredményesebb játékosa, Célia Sasic, valamint Anja Mittag is mesterhármast ért el.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott nationalelf egy csúcsot átadott a múltnak, hiszen már 101 gólnál jár a világbajnokságok történetében, ezzel az Egyesült Államokat (98) megelőzve az örökranglista élére állt.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Norvégia–Thaiföld 4–0
(Rönning 15., Herlovsen 29., 34., Hegerberg 68.)
Németország–Elefántcsontpart 10–0
(Sasic 3., 14., 31., Mittag 29., 35., 64., Laudehr 71., Däbritz 75., Behringer 79., Popp 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik