MLS: „amerikai galaktikusok” - a 11 legjobb „importfocista”

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 12:19
Kétségtelen, hogy David Beckham Los Angelesbe szerződése óta nőtt az észak-amerikai labdarúgás presztízse. Jelenleg az MLS-ben játszik a korábbi aranylabdás Kaká (Orlando City), a világ- és Európa-bajnok David Villa (New York City), az NASL-be igazolt a háromszor Bajnokok Ligája-győztes Raúl González (New York Cosmos), illetve a nyártól Steven Gerrard is a tengeren túlra teszi át a székhelyét. A nyugat felé áramlást látva a Marca készített egy álomcsapatot, amelyben a múlt, a jelen és a jövő legnagyobb észak-amerikai légiósaiból állítottak össze egy csapatot, az „MLS galaktikusait”.

ÉSZAK-AMERIKAI ÁLOMCSAPAT
Gordon Banks (angol, Cleveland Stokers, Fort Lauderdale Strikers) – Bobby Moore (angol, San Antonio Thunder, Seattle Sounders), Franz Beckenbauer (német, New York Cosmos), Alessandro Nesta (olasz, Montreal Impact), José Goncalves (portugál, New England Revolution) – David Beckham (angol, Los Angeles Galaxy), Kaká (brazil, Orlando City), Steven Gerrard (angol, Los Angeles Galaxy) – Pelé (brazil, New York Cosmos), David Villa (spanyol, New York City), Raúl (spanyol, New York Cosmos)

Tartalékok: Frank Lampard (angol, New York City), Marcos Senna (brazil-spanyol, New York Cosmos), Thierry Henry (francia, New York Red Bulls)

A múlt nagyjai közül bekerült a spanyol lap összeállításába Gordon Banks, Bobby Moore, Franz Beckenbauer és Pelé is, ők az 1968 és 1984 között működő amerikai csúcsligában, az NASL-ben (North American Soccer League) játszottak.

A spanyol összeállítás készítői ugyanakkor megfeledkeztek Johan Cruyffról, aki két csapatban, a Los Angeles Aztecsben és a Washington Diplomatsben is játszott, sőt 1979-ben MVP-nek is megválasztották. Nem említik a New York Cosmosban 1976 és 1983 között 213 meccsen 193 gólt szerző és ezzel klublegendává váló korábbi Serie A-gólkirályt, Giorgio Chinagliát sem.

De joggal hiányolhatjuk minimum a kispadról a világbajnok Gerd Müllert (Fort Lauderdale Strikers) és Carlos Albertót (New York Cosmos, California Surf), a perui legenda Teófilo Cubillast (South Florida Sun, Fort Lauderdale Strikers, Miami Sharks), Johan Neeskenst (New York Cosmos, Minnesota Strikers, Fort Lauderdale Sun), George Bestet (Los Angeles Aztecs, San Jose Earthquakes, Fort Lauderdale Strikers), Hugo Sánchezt (San Diego Sockers) vagy Carlos Valderramát (Tampa Bay Mutiny, Colorado Rapids) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik