Ajax: a korábbi Fradi-edző is a top 10 trénerjelölt között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 09:24
Ricardo Moniz neve újra előkerült az Ajaxnál: a közeljövőben a szakember szerepet kaphat a patinás holland labdarúgócsapat edzői stábjában – véli az amszterdamiak egyik szurkolói honlapja.

A hétvégén hivatalossá vált, hogy négy év után nem az Ajax, hanem a PSV Hollandia bajnoka, és bár Frank de Boer vezetőedzői szerződése még egy évig érvényes az amszterdamiaknál, máris folyik a találgatás az utódlásról.a PSV Hollandia bajnoka, és bár Frank de Boer vezetőedzői szerződése még egy évig érvényes az amszterdamiaknál, máris folyik a találgatás az utódlásról.

Az ajaxshowtime.com Jaap Stam, Wim Jonk, Michael Laudrup, Morten Olsen, Orlando Trustfull, Paco Jémez, Clarence Seedorf, Roberto Martínez és Frank Rijkaard neve mellett Ricardo Monizét tünteti fel a jelöltjei hétfőn közzétett top tízes listáján, hozzátéve, hogy a felsoroltak némelyikére pályaedzői, stábtagi szerep várhat – valószínűleg Moniz is ebbe a körbe tartozik.

Az 50 esztendős Monizzal kapcsolatban a honlap megjegyzi: a közelmúltban szó volt róla, hogy a következő szezontól jelentős szerepet kap az Ajax utánpótlásában, de az amszterdami klub elhúzta a tárgyalásokat, és az angol harmadosztályban maradásért harcoló Notts County időközben menedzseri szerződést kötött vele.

A 2012-ben és 2013-ban a Ferencváros edzőjeként dolgozó Moniz korábban kijelentette, szívesen dolgozna az amszterdamiak akadémiáján, örömmel venne részt Johan Cruyff futballfilozófiájának megvalósításában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik