„Adrianotelli” utolsó utolsó esélye, Moyesék már megint menekülnek

Vágólapra másolva!
2015.01.17. 09:34
null
Az utolsó utolsó esély? (Fotó: Action Images)
Kicsit megfáradva, kicsit lyukas programmal, de szombaton újra belelendülnek az európai topligák futballcsapatai. Angliában bőséges program vár a drukkerekre, az éllovas Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is pályára lép. Spanyolországban négy, Olaszországban két bajnokival indítják a hétvégét a nagyok, a Bundesliga-stadionokban pedig egyelőre csend honol. Topliga-beharangozó.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

Az angol élvonalban a liga jó szokásához híven 16 órakor indítja el a bulit. A nagy csapatok sem hiányozhatnak persze, kezdésként a Liverpool az Aston Villa otthonába látogat.

„Úgy érzem, végre visszataláltunk a helyes ösvényre, és az előző szezonban mutatott formánkat előszedve újra szárnyalhatunk” – mondta a találkozó előtt Brendan Rodgers, a vendégek menedzsere.

Lelkesedés van, csatár kevésbé. A még mindig Luis Suárez eladását nyögő „vörösöknél” Daniel Sturridge sérülés miatt továbbra sem bevethető, ez pedig azt jelenti, hogy a legutóbb Adrianóhoz hasonlított Mario Balotelli – sokadszorra – is megkapja utolsó lehetőségét. Sajtóhírek szerint ha most sem sikerül felnőnie a feladathoz Balotellinek, a jövő héten már az átadólistán találhatja magát.

Az olasz csatár 12 bajnokin lépett pályára a 2014–2015-ös szezonban a Poolban, gólt azonban még mindig nem szerzett. Talán a Villa Parkban véget ér a balhés olasz gólínsége...

A Southampton elleni vereség előtt jól teljesítő Manchester Unitedre a Queens Park Rangers vár, és a londoniaknak nem sok babér termett az utóbbi időben a „vörös ördögök” ellen. Ha konkretizálni akarjuk, legutóbb 1992-ben sikerült a QPR-nak legyőznie a manchesteri alakulatot.

A tabellát a Manchester City előtt két ponttal vezető Chelsea Walesbe utazik, ahol a Swansea lesz José Mourinho együttesének ellenfele.

A hazaiaknak különösen nehéz dolguk lesz, hiszen megkezdődik a „hattyúknál” a Bony utáni éra. Amint arról beszámoltunk, a Swansea elefántcsontparti gólvágója majd' 30 millió fontért a Manchester Cityhez szerződött pár napja.

„Eszem ágában sincs csatárt keresni, Bony nagyszerű játékos, de nem pótolhatatlan. Hiszem, hogy Oliveira és Gomis együtt képesek bármire” – mondta Garry Monk, a hazaiak mestere.

Azért a londoniaknak nem kell izgulniuk, a Swansea ellen a „kékek” még sosem veszítettek meccset a Premier League-ben.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

A ritka alkalmak egyike, a Bundesligában nem lesznek meccsek a hétvégén. A németek még téli szabadságukat töltik, legközelebb január 30-ától rendeznek élvonalbeli fordulót.

Podolski után Shaqiri is tökéletesen illik az Interbe? (Fotó: Reuters)
Podolski után Shaqiri is tökéletesen illik az Interbe? (Fotó: Reuters)

OLASZORSZÁG, SERIE A

A Serie A-ban elmarad a jól megérdemelt pihenés, két izgalmasnak ígérkező találkozóval vár minket az olasz liga.

Kezdésként, 18 órakor az Internazionale fut ki a gyepre, méghozzá Empoliban.

A tabella kilencedik helyén szerénykedő milánóiak előző négy bajnokijukból egyet sem veszítettek el, ráadásul, ha minden jól megy, szombaton már a legfrissebb igazolás, a Bayern Münchentől szerződtetett Xherdan Shaqiri is bemutatkozhat, sőt, tovább növeli esélyeiket, hogy az Arsenaltól kölcsönvett Lukas Podolski szinte azonnal megtalálta a helyét Roberto Mancini taktikai hadrendjében.

Az Empoli – papíron – nem okozhat gondot az Internek, a toszkán csapat legutóbb 2014 novemberében ünnepelhetett győzelmet a Serie A-ban, ráadásul a keret egyre fiatalabb, jelenleg a hazaiak átlagéletkora nem éri el a 26 évet.

A 20.45 órakor Palermóban pályára lépő AS Romára már nehezebb feladat vár. Bár a hazaiak a Fiorentina elleni bajnokijukat elveszítették, előtte remek sorozatot tudhattak magukénak, zsinórban kilenc bajnokit hoztak le veretlenül.

A városi rivális Lazióval ikszelő Roma különösen motivált, hiszen ha Palermóban nyerni tudnak a „farkasok”, pontszámban beérik az éllovas, vasárnap a Hellas Verona ellen pályára lépő Juventust.

Moyesék menekülnek (Fotó: Reuters)
Moyesék menekülnek (Fotó: Reuters)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA

A gigászok vasárnapra tartogatják erejüket, az Atlético Madrid, a Real Madrid, valamint a Barcelona is csak a hét utolsó napján lép pályára, de azért így sem maradunk spanyol futball nélkül.

A napot a csipszezésével és kiállításával újra rivaldafénybe kerülő David Moyes vezette Real Sociedad kezdi a Rayo Vallecano ellen. A baszkok a megnyugtatónak tűnő 12. helyet foglalják el a La Liga tabelláján, ám a bajnokság szorosságának köszönhetően egy forduló alatt máris a kiesőzónában találhatják magukat – a 18. Levantét csak három ponttal előzik meg a kék-fehérek.

Az Atlético Madridra zárkózó Valencia az Almeriát fogadja, és az Espanyol elleni Király-kupa-vereség után újra belelendülne. A „denevéreknek” a góllövéssel vélhetően nem lesz gondjuk, a piros-fehér együttes ellen előző 10 bajnokijukból kilencen betaláltak. A kérdés már csak az, a saját kapujukat meg tudják-e védeni...

PREMIER LEAGUE
22. FORDULÓ

16.00: Aston Villa–Liverpool
16.00: Burnley–Crystal Palace
16.00: Leicester City–Stoke City
16.00: Queens Park Rangers–Manchester United
16.00: Swansea City–Chelsea (Tv: Digi Sport1)
16.00: Tottenham Hotspur–Sunderland
18.30: Newcastle United–Southampton (Tv: Digi Sport1)

SERIE A
19. FORDULÓ

18.00: Empoli–Internazionale (Tv: Digi Sport2)
20.45: Palermo–Roma (Tv: Digi Sport1)

PRIMERA DIVISIÓN
19. FORDULÓ

16.00: Real Sociedad–Rayo Vallecano
18.00: Valencia–Almería (Tv: Sport2)
20.00: Villarreal–Athletic Club (Tv: Sport2)
22.00: Espanyol–Celta Vigo

LIGUE 1
21. FORDULÓ

17.00: Lens–Olympique Lyon (Tv: Sport Klub)
20.00: Caen–Reims
20.00: Lorient–Lille
20.00: Metz–Montpellier
20.00: Monaco–Nantes (Tv: Digi Sport2)
20.00: Toulouse–Bastia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik