Felkészülés: Rooney 11-est rontott, Diego Costa duplázott

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 22:43
null
Rooney kihagyott tizenegyese is belefért az MU-nak a győzelemhez (Fotók: Reuters)
A Manchester United hazai pályán felkészülési mérkőzésen 2–1-es győzelmet aratott a Valencia fölött. A „vörös ördögöknél” Wayne Rooney tizenegyest hibázott, Louis van Gaal pedig először irányította az MU-t az Old Traffordon. A Chelsea a Stamford Bridge-en 2–0-ra megverte a Real Sociedadot – Diego Costa korai duplájának köszönhetően már a hetedik percre kialakult a végeredmény.

Először ült a Manchester United kispadján az Old Traffordon Louis van Gaal, aki több fiatal játékosnak, így Tyler Blackettnek és Reece Jamesnek is bizalmat szavazott a kezdőcsapatban, de lehetőséget kapott a Juventus és az Atlético Madrid kívánságlistáján szereplő Javier Hernández is.

Az eseményekben nem bővelkedő első félidő során Wayne Rooney szalasztotta el a legnagyobb lehetőséget, amikor a 33. percben a kapufát találta el tizenegyesből.

A második játékrész elején azonban már nem volt szerencséje a Valenciának, egy megpattanó lövéssel megszerezték a vezetést a hazaiak. A bal oldali szöglet után Darren Fletcher elé került a labda, a skót középpályás lövésébe pedig olyan – spanyol szempontból – szerencsétlenül nyúlt bele az egyik valencia védő, hogy Diego Alves számára védhetetlenné vált a lövés (1–0).

A Primera Divisiónban szereplő együttes válaszára a 71. percig kellett várni: egy szabadrúgás után Tom Cleverley lábáról a kapu elé üresen érkező Rodrigóhoz perdült a labda, ő pedig gondolkodás nélkül a léc alá lőtt (1–1).

Ezzel azonban még nem volt vége a meccsnek. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a valenciai védelem összehozott egy gólt. Blackett felívelése után Alves és hátvédje összefutottak, a csereként beálló Marouane Fellaini pedig köszönte szépen a lehetőséget, mellel levette a labdát, és a kapu közepébe passzolt (2–1).

A szintén saját közönsége előtt pályára lépő Chelsea győzelmét nem fenyegette ekkora veszély, a két napja még az Üllői úti stadionavatón fellépő londoni együttes már a hetedik percre eldöntötte az Antoine Griezmannt értékesítő és Carlos Velát nélkülöző Real Sociedad elleni mérkőzését.

A második percben Diego Costa lépett ki, és gurított a jobb alsó sarokba (1–0), öt perccel később pedig a kapufáról kipattanó André Schürrle-lövést követően helyezett az üres kapuba a brazil-spanyol (2–0).

A találkozó előtti játékos-bemutatónál a bokasérüléssel küszködő Didier Drogba, míg a pályán lévők közül a 61. percben lecserélt Costa kapta a legnagyobb tapsot.

FERNANDO TORRES ÚJABB ÉLETVESZÉLYES MEGMOZDULÁSA...

A két angol nagyágyú számára ezzel véget ért a felkészülési időszak, a hétvégén ugyanis megkezdődnek a Premier League küzdelmei.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Manchester United (angol)–Valencia (spanyol) 2–1
(0–0)
Manchester, Old Trafford
MU: De Gea – Jones, Smalling (M. Keane, 62.), Blackett – Young (Kagava, 62.), Fletcher (Cleverley, 62.), A. Herrera (Fellaini, 76.), R. James – Mata (Lingard, 62.) – Rooney, Hernández (Januzaj, 76.)
VALENCIA: Diego Alves – Barragán, Vezo, Otamendi, Gayá – Parejo, Javi Fuego, André Gomes (Guardado, 73.) – Feguli (Piatti, 57.), Paco Alcácer (Rodrigo De Paul, 58.), Rodrigo
Gólszerző:
Fletcher (49.), Fellaini (91.), ill. Rodrigo (71.)

Chelsea (angol)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (2–0)
London, Stamford Bridge
CHELSEA: Courtois – Ivanovics (Zouma, 82.), Cahill (Azpilicueta, a szünetben), Terry, Ake (Filipe Luís, a szünetben) – Fabregas, Matics (Van Ginkel, 82.) – Ramires (Willian, a szünetben), E. Hazard (Szalah, 82.), Schürrle (Oscar, a szünetben) – Diego Costa (Torres, 61.)
Gólszerző: Diego Costa (2., 7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik